Özgür Özel: ‘’Kontrolsüz ve Hukuk Tanımaz Oldular’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da düzenlenen Cem Eren Kültür Merkezi’nin açılış törenine katıldı. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili alınan kararı değerlendiren CHP lideri Özel, ‘’Bu kararı alanlar hem kontrolünü kaybetti hem de hukuk tanımaz hale geldi. Yargıtay tarafından tanınmayan Anayasa Mahkemesi kararı hiçe sayıldı. 1’inci kademe konumundaki bir mahkemenin kararı doğru kabul edildi. Bu sayede de milletvekilliğinin düşürülmesi sağlandı. Bu yaşananları aklın alması mümkün değil. Meclis’te kek tarifi verilmiş olsaydı belki anayasaya uygunluğu daha çok olurdu’’ dedi.

CHP GENEL BASKANI OZGUR OZEL, TBMM’DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU. FOTO-ANKARA-DHA

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Ankara’da Cem Eren Kültür Merkezi’nin açılışı için özel bir program düzenlendi. Program kapsamında Prof. Dr. Muammer Aksoy da anıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı programda ana gündem maddesi Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararı aldı. Program öncesinde gazeteciler ile buluşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel hem ülke gündemi hem de Can Atalay ile ilgili alınan kararı değerlendirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözleriyle ilgili açıklama da bulundu. Hatırlanacağı üzere İYİ Parti lideri Akşener, ‘’CHP Genel Başkanı Özgür Özel bizim partimiz hakkında ilginç bir benzetmede ve imada bulundu. Ak Parti ile alışveriş içerisinde olabileceğimizi söyledi. Bu çok ağır bir şekilde iftira da bulunmaktır’’ demişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’Ben, Meral Hanımın bu açıklamasına çok şaşırdığımı söylemeliyim. Bu açıklamayla ilgili iki ihtimal öne çıkmaktadır. İlki Meral hanımın danışmanları tarafından yanıltılmış olmasıdır. Diğer ihtimal ise partimizle kavga içerisine girmek istemesi olabilir’’ şeklinde konuştu.

CHP GENEL BASKANI OZGUR OZEL, TBMM’DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU. FOTO-ANKARA-DHA

‘’Biz, Meral Akşener ile Tartışmaya Girmeyeceğiz’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in son açıklamasıyla ilgili değerlendirmeler de bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’Biz, Meral hanımla tartışma ve kavga içerisine girmeyeceğiz. Çünkü bunun kimseye bir yararı olduğunu düşünmüyoruz. Biz, muhalefetteki partilere muhalefette bulunmayacağız. Benim son konuşmamda söz etmek istediğim konuların yanlış şekilde aksettirildiğine inanıyorum. O konuşmada hedefimde yer alan isim Ak Parti tarafından çıkarılan adaydı. Geçmişte birlikte olduğumuz kişileri saray bugün karşımıza çıkarıyor demiştim. Bu kişi zamanında İYİ Parti saflarından milletvekili seçilmişti. Millet İttifakının oylarını almıştır. Bu kişi hem siyasi dolandırıcılık hem de yankesicilikle hareket etti. Recep Tayyip Erdoğan’a karşı muhalefet olması için milletvekili seçildi, lakin seçimden sonra gitti ve onun partisinin saflarına katıldı. O konuşmada bahsettiğim kişi Eskişehir’den Ak Parti’nin çıkardığı adaydır. Benim, Meral hanıma da partisine de yönelik bir konuda kimseye bir şey sormama gerek yok. Hem namuslarına hem de dirayetli duruşlarına kefilim. Bu konuyu sadece bir yanlış anlaşılma olarak görüyorum. İYİ Parti saflarından seçilen daha sonra Ak Parti’ye geçen şahısla ilgili konuştum. Bu kişi milletimizin iradesine hırsızlık yapmıştır. İYİ Parti’nin çıkardığı adayla ilgili bir söylemim yoktur’’ ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: ‘’Anayasaya Yönelik Suç İşlendi’’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ana gündeminde ise TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumu yer aldı. TBMM tarafından milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın haksızlığa uğradığına dikkat çeken CHP lideri Özel, ‘’TBMM’nin Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, bu kadar önemli bir konu görüşülürken Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunmaktadır. Anayasamıza karşı önemli bir suç işlenmiştir’’ dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamasına şöyle devam etti:

‘’TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasamıza yönelik önemli bir suç işlenirken ortadan kaybolmuştur. Doğru ifadeyle deve kuşu gibi davranmıştır. Kafanızı kuma gömebilirsiniz, lakin bu yaşananların olmadığı anlamına gelmiyor. Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyarete giderek, yerine Bekir Bozdağ’a bıraktı. Anayasaya yönelik bir ihmal söz konusudur. Bunun sorumluluğu da Meclis Başkanına aittir. Yerini bir başkasına bıraktığı için sorumluluktan kaçma durumu olamaz. Bu kararı Mecliste okumuş olsaydı çok daha dürüst bir yaklaşım olurdu. Anayasamıza uygun olmayan bir hata yapıldı. Gaflete düşüldü. Kesinleşmiş karar Mecliste okundu mu? Yargıtay tarafından Anayasa Mahkemesi tarafından alınan karar yok sayılmıştır. Yargıtay’ın aldığı ve Anayasa Mahkemesi’nin onaylamadığı bir karara göre sonuç alındı. Şuurlarını yitirdiler. Anayasa Mahkemesi tarafından kararın bozulduğu açıklandı. Hak ihlali olduğu belirtildi. Milletvekilinin görevini yapabilmesi için serbest bırakılması kararı alındı. Lakin, bu karar hiçe sayıldı. Hukuk tanınmamaktadır. Kontrolsüz şekilde hareket edilmektedir. Birinci kademedeki bir mahkemenin kararı Meclis’te okunmuştur. Bu yapılanları aklın alması mümkün değil. O mahkemenin kararı yerine kek tarifi verilmesi bile Anayasamıza daha uygun olacaktır.’’

 

Başak Demirtaş’ın Adaylığını Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’DEM Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Başak Demirtaş’ın gösterilme ihtimali var. Ülkemizin bir vatandaşı olarak tabii ki aday olabilir. Bizim bu konuda bir değerlendirme de bulunmamızı doğru bulmuyorum. 2019 seçimlerinde Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki bir ittifak tarafından aday gösterildi ve seçimi kazandı. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanıp kazanamayacağıyla ilgili yorumu Başak Demirtaş üzerinden yapmamızı doğru bulmuyorum. Bu en başta nezaketsiz bir tutum olacaktır. Ekrem İmamoğlu görevde olduğu süre içerisinde oy aldığı vatandaşlarımızı memnun etmeyi başarmıştır. Vatandaşlarımıza ona oy verdiği için pişman olmamıştır. Adaylığı da bu memnuniyet temeli üzerinden devam etmektedir’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel: ‘’Kontrolsüz ve Hukuk Tanımaz Oldular’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin