Polisten Büyük Darbe… Polis Operasyonuyla Cumartesi Çetesi Çökertildi

Polis Operasyonuyla Cumartesi Çetesi Çökertildi
Polis Operasyonuyla Cumartesi Çetesi Çökertildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da faaliyet gösteren ve Cumartesi Çetesi olarak adlandırılan hırsızlık çetesi, polisin titiz çalışması sonucu 11 ayrı evden gerçekleştirdikleri hırsızlık olaylarıyla ilgili yakalandı. Olaylar genellikle cumartesi günleri gerçekleştiği için bu adla anılan çetenin beş üyesi, İstanbul ve Aydın’dan gelerek Bursa’da buluşuyorlardı.

Polis Operasyonuyla Cumartesi Çetesi Çökertildi
Polis Operasyonuyla Cumartesi Çetesi Çökertildi

Hırsızlık Olaylarını Aydınlatmak İçin Geniş Çaplı Bir Çalışma Yapıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İnegöl ilçesindeki kasım ayındaki hırsızlık olaylarını aydınlatmak için geniş çaplı bir çalışma başlattı. İhbarları değerlendiren ekipler, olayların cumartesi günlerinde arttığını ve genellikle ‘askıcılık’ olarak bilinen balkon ve pencerelerden tırmanma yöntemiyle gerçekleştirildiğini tespit etti.

Yaşanan Hırsızlıkların Olduğu Bölgedekileri Huzursuz Etmişti

Güvenlik kamerası bulunmayan adreslere giren hırsızların, evlerden ziynet eşyası, nakit, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar çaldıkları belirlendi. Polis, yaşanan hırsızlıkların olduğu bölgelerdeki çok sayıdaki güvenlik kamerasının 200 saatlik görüntüsünü titizlikle inceledi. Bu inceleme sonucunda, olaydan saatler önce beş şüphelinin keşif yaptığı belirlendi.

Polis Evden Hırsızlık Yaparken Suçüstü Yakaladı

Polis ekipleri, şüphelilerin kimliğini tespit ederek Berzan Ertem (30), Gökhan Ertem (32), Aytekin Süvarioğlu (47), İshak Kantar (28) ve Mertcan Çobanoğlu (21) adlı beş kişinin İstanbul ve Aydın’dan Bursa’da buluştuğunu ortaya çıkardı. Şüphelileri fiziki ve teknik takibe alan polis, 24 Kasım Cumartesi günü İstanbul’da buluşan dört şüpheliyi Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bir evden hırsızlık yaparken suçüstü yakaladı. Aydın’dan gelen beşinci şüpheli, Mertcan Çobanoğlu, Aydın’da yakalanıp Bursa’ya getirildi.

Adliyeye sevk edilen Berzan Ertem, Gökhan Ertem, İshak Kantar ve Mertcan Çobanoğlu tutuklandı. Aytekin Süvarioğlu’nun ise emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu başarılı operasyon, Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün etkili çalışmalarının bir örneği olarak dikkat çekiyor ve yerel toplulukları hırsızlık gibi suçlardan koruma adına güven verici bir adım olarak değerlendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polisten Büyük Darbe… Polis Operasyonuyla Cumartesi Çetesi Çökertildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin