Rusya Başkanı Putin, Orduya ‘’İsyancıları Durdurun’’ Emrini Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Başkanı Putin tarafından darbe girişiminde bulunan Wagner grubuna bağlı paralı askerlerin etkisiz hale getirilmesi için orduya emir verildiği açıklandı. Putin, Rus halkına seslendiği konuşmada ‘’Sizi savunmak için her şeyi yapacağıma söz veriyorum’’ dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetti ile devam ederken; tüm dünyayı şaşkınlığa sürükleyen yeni bir gelişme oldu. Rusya’nın Ukrayna savaşında kullandığı paralı asker grubu Wagner tarafından isyan bayrağı açıldı. Rusya’da asker sokaklara indi. Wagner grubunun lideri Yevgeny Prigozhin’in açıklamaları isyanın fitilini ateşledi. Rusya Başkanı Putin devlet televizyonuna çıkarak Rus halkına seslendi. Vladimir Putin tarafından isyancıların bedel ödemesi için her şeyin yapılacağı belirtildi.

‘’Silahlı İsyan Başlatanlara Seslendi’’

Wagner grubu tarafından başlatılan isyan hareketinin Rus halkının sırtına batırılan bir bıçak olduğu tanımlamasında bulunan Rusya Başkan Putin, ‘’Aldatmalara kanan ve tehdit edildiği için suça karışanlara sesleniyorum. Ciddi ve önemli bir suç işliyorsunuz. Silahlı isyanın içerisindesiniz. Rusya’nın birlik ve bütünlüğüne bölen kişiler Ukrayna’daki savaş cephesindeki halkımıza döneklik edenlerdir. Hem ülkemizi hem de Rus halkını sırtından hançerlemişlerdir’’ diye konuştu.

 

Rusya Devlet Başkanı Putin Tarihten Örnekler Verdi

1’nci Dünya Savaşıyla ilgili örnekler üzerinden açıklamasına devam eden Rusya Başkanı Putin, ‘’O zaman Ruslar birbirlerini öldürdü. Rusya’yı bölmek isteyen dış güçler ve siyasi odaklar çıkar elde etmişti. Bir daha bunun yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Tehditlere karşı Rusya devletini ve halkını korumaya devam edeceğiz. Bu koruma içerisine içerideki ihanetlerde dahil bulunuyor. Şu an yaşadığımız olayda dosdoğrudan ihanettir. Kişisel hırsları ve çıkarları nedeniyle ülkesine ihanetin yolu açılmıştır. Wagner grubu içerisindeki askerlerle cephede savaşan ve ölenlere ihanet edilmektedir. Rusya’nın kardeş katliamının ve anarşiye sürüklenmesi için isyan örgütlendi. Savaşta ölen askerlerimizin şanlarına ve isimlerine ihanet edilmektedir’’ ifadelerini kullandı.

‘’İsyancılar Cezalarını Ödeyecek’’

Wagner grubunun ve isyan hareketine katılanların ihanet içerisinde olduğunu ifade eden Vladimir Putin, ‘’Hukuk önünde ve Rus halkının gözlerinin önünde cezalarını çekecekler ve hesap verecekler’’ dedi. Rusya Başkanı Putin konuşmasına şöyle devam etti:

‘’İsyan hareketi içerisinde olanlar için Rusya’nın silahlı kuvvetlerine mensup askerlere gereken emirler verilmiştir. Başta Moskova olmak üzere ülkemizin diğer bölgeleri içinde terör girişimine karşılık tedbirler alınacaktır. Rostov-on-Don bölgesinde yeniden istikrar sağlamak adına kararlı şekilde ilerleyeceğiz. Rusya Devlet Başkanı olmamın yanı sıra Başkomutanıyım. Rusya’nın bölünmez bütünlüğünü ve güvenliğin korumak adına her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Bu isyanı planlayanlar ve örgütleyenler başta silah arkadaşları olmak üzere Rus halkına ihanet etmiştir. Bu ihanetin bedelini ödeyeceklerine söz veriyorum. Bu ihanet içerisindeki insanların doğru seçimde bulunarak suç eylemlerini bırakmaları için çağrıda bulunuyorum.’’

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rusya Başkanı Putin, Orduya ‘’İsyancıları Durdurun’’ Emrini Verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin