Silopi’de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı: Fener Alayına 10 Bin Kişi Katıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Silopi’de Cumhuriyet sevdalıları tarafından fener alayı yürüyüşü yapıldı. 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk Bayrağı dalgalandı.

Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Başladı

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Cumhuriyet’in 2’nci yüzyılı için fener alayı yürüyüşü yapıldı. 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın önünde başlayan fener alayı yürüyüşüne 10 binin üzerinde vatandaş katıldı. 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan Koç İlkokulu’nun öne kadar yürüyen vatandaşlar Cumhuriyet Bayramını kutladı. Motosikletli polis ekiplerinin de eşlik ettiği yürüyüşte 300 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı.

Havai Fişekler Atıldı, Türküler Söylendi

2 kilometre boyunca devam eden fener alayı yürüyüşü nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Silopi ilçesinin Kaymakamı Cihat Koç’un da katıldığı yürüyüş esnasında gökyüzünü havai fişekler aydınlattı. Vatandaşlara ücretsiz olarak Türk Bayrağı dağıtıldı. Büyük bir coşkuya sahne olan fener alayının ardından konser verildi. Vatandaşlar, Silopili sanatçıların sahne aldığı alanda türküler söyledi, halaylar çekti.

10 bine yakın vatandaşın katılım gösterdiği kutlamalarla ilgili açıklama yapan Silopi Kaymakamı Cihat Koç, ‘’Bugün Türk’ünden Kürt’üne, Alevisinden Sünnisine ve gayri müslümüne kadar farklı kökenli tüm vatandaşlarımız Türk Bayrağı’nın altında buluşmuştur. Şanlı Türk Bayrağı’nın altında hayatını sürdürmekten onur duyan tüm vatandaşlarımız bir araya gelerek bayramımızı kutladı’’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Silopi’de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı: Fener Alayına 10 Bin Kişi Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin