Şırnak’ta Gençlik Şöleni Başladı: Gabar Dağı’nda Türk Bayrağı Dalgalandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak Valiliği’nin onayı dahilinde hazırlanan Gençlik Şöleni etkinliği başladı. Cizre Kaymakamlığı’nın da destek verdiği etkinliğe 70 kişi katıldı. Karadeniz Bölgesi’nden Cizre’ye gelen gençler Gabar Dağı’na çıktı. Gabar Dağı’nda Türk Bayrağının dalgalandırıldığı etkinlik Cizre halkı tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı. TÜGVA derneğiyle birlikte Çotanak Off-Road Kulübü’nün hazırladığı etkinliğin 5 gün devam edeceği açıklandı.

Şırnak’ta Gönül Köprüleri Kurulacak

TÜGVA derneği ile Çotanak Off-Road Kulübü tarafından ortaklaşa hazırlanan Gönül Köprüleri projesinin ilk adımı atıldı. Şırnak Valiliği’nin de destek verdiği proje kapsamında 70 kişi Cizre’ye ayak bastı. Cizre Kaymakamlığı’nın da onayı dahilinde gerçekleştirilen etkinliğe Karadeniz Bölgesi’nden gelen gençler katıldı. Gönül Köprüleri projesinin ilk etkinliği Cizre’de bulunan Gabar Dağı’nda gerçekleştirildi. 5 gün boyunca Şırnak’ı gezecek olan Karadenizli gençler, aynı zamanda 4*4 araçlarla off-road yapacaklar. 70 kişiden oluşan ekip, Cizre’deki zorlu doğa koşullarıyla mücadele ederek Gabar Dağı’na ulaştı. Zirveye çıkan gençler Türk Bayrağı’nı dalgalandırdı. Coşku dolu anların yaşandığı etkinliğe Giresun’daki TÜGVA İl Koordinatörü görevini üstlenen Akın Aras’ta katıldı. Aynı zamanda Çotanak kulübünün off-road başkanlığını yapan Akın Aras, Cizre bölgesinde şehit düşen Esma Çevik’in ailesiyle iletişim kurdu. Gençlik Şöleni’ne katılan Karadenizli 70 kişilik ekip Gabar Dağı’nda dalgalanan Türk Bayrağı’nın önünde toplu fotoğraf çekimi yaptı.

‘’Giresun’da Olduğu Gibi Şırnak’ta Rahatça Gezebiliyoruz’’

Şırnak Valiliği ile Cizre Kaymakamlığı’na desteklerinden ötürü teşekkür eden Giresun’daki TÜGVA İl Koordinatörü ve Çotanak kulübünün off-road başkanı Akın Aras, ‘’Doğu Anadolu Bölgesi’nin güzelliğine tanık olmak için buraya geldik. Bölgenin doğal güzelliklerinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz de burada yaşadıklarımızı duyurmayı hedefliyoruz. 70 kişiden oluşan ekibimizle birlikte Giresun’dan hareket ettik. Akşam saatlerinde şehir merkezine ulaşmıştık. Gençlik Şöleni etkinliğimizin ilk günü için Gabar Dağı’nı tercih ettik. Bölgede bulunan petrol tesislerine giderek incelemelerde bulunduk. Açık konuşmamız gerekirse; herkes buraya gelmedi. Biz, Giresun’da nasıl rahat bir şekilde sokaklarda geziyorsak Cizre’de aynı şekilde hareket ediyoruz. Bölgenin ziyaret edilebilir olduğunu bizzat deneyimledik. Hiçbir sorunla karşılaşmadan rahat bir şekilde gezebildik’’ diye konuştu.

‘’Cizre Halkının Sıcaklığına Hayran Olduk’’

Gönül Köprüleri etkinliği kapsamında Karadenizli 70 kişilik ekibin 5 gün boyunca Şırnak’ta bulunacağını hatırlatan TÜGVA İl Koordinatörü ve Çotanak kulübünün off-road başkanı Akın Aras, ‘’Doğu Anadolu Bölgesi’nin güzelliklerini gerek sosyal medya platformlarından gerekse de medya kanalıyla herkese duyurma hedefini taşıyoruz. Sadece Türkiye’deki vatandaşlarımıza değil, dünya genelinde de bu bölgenin güzelliklerinin bilinmesi gerekiyor. Geldiğimiz andan itibaren hiçbir sorunla karşılaşmadık. Gerek konaklama gerekse gezi programımız sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Gabar Dağı ziyaretimiz kapsamında Türk Bayrağımızı dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadık. Karadenizliler olarak Doğu Anadolu’daki vatandaşlarımızla gönül köprüleri kurmuş olduk. Ayrıca, bölge insanın sıcaklığına ve misafirperverliğine de hayran oldu. Bizi görenler evlerine çağırarak ikramda bulunmak için ısrar ediyor. Herkesin bölgeye gelerek ziyaret etmesini ve doğal güzellikleri bizzat deneyimlemesi gerektiğini düşünüyorum. ’’ ifadelerini kullandı.

 
‘’Doğu Anadolu Bölgesi’nin Terörden Temizlendiğini Gördük’’

Şırnak’ta gerçekleştirilen Gençlik Şöleni projesinin önemine dikkat çeken Giresun’daki TÜGVA derneğinde il temsilciliği görevi yapan Emre Uçan, ‘’Bu etkinliği düzenleme amacımız, Karadenizli gençlerin Doğu Anadolu’yu ziyaret ederek rahat bir şekilde gezebileceğini herkese kanıtlamaktı. Güvenlik sorunlarıyla ilgili endişelerin olmaması gerektiğini ifade etmek istedik. Doğu Anadolu’daki terörden arındırılmış yerler vatandaşlarımız tarafından rahatlıkla gezilebilir. Gençlerimiz, bu bölgelerde yeni faaliyetler gerçekleştirebilir. Türkiye’deki tüm vatandaşlarımızın Gabar Dağı’na ve bölgeye gelerek ziyaret edebileceğini kanıtlamak istedik. Dağlarda, askerlerimiz tarafından kurulan mevziler bulunuyor. Lakin, diğer yandan gençler bu alanları ziyaret ederek rahat bir şekilde gezebilir ve etkinlik yapabilir. Biz bunu bizzat deneyimledik. Gençliğin, ülkemizin her yerine ulaşabileceğini savunuyoruz. Vatanımızın her bir karış toprağında gençlerimiz etkinlik yapma imkanına sahip bulunmaktadır’’’ diye konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şırnak’ta Gençlik Şöleni Başladı: Gabar Dağı’nda Türk Bayrağı Dalgalandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin