Suriye Lideri Beşar Esad’dan Türkiye’ye Seçim Mesajı: Görüşme Yapmak İçin Şartım Var!

Suriye Lideri Beşar Esad'dan Türkiye'ye Seçim Mesajı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Suriye ve Türkiye arasındaki görüşmeler sürerken, Beşar Esad’ın açıklamaları Ortadoğu medyasında büyük yankı uyandırdı. Esad, “Kim bize elini uzatırsa, onları sıcak bir şekilde karşılarız” diyerek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme şartını tekrarladı.

Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin düzelmesi için yapılan çabalar sürüyor. Bakanlar ve istihbarat düzeyindeki görüşmeler gerçekleştirilmiş olsa da, liderler arasında henüz bir görüşme gerçekleşmedi. Suriye lideri Beşar Esad, Moskova’da gerçekleşen dışişleri bakanları düzeyindeki görüşme sonrasında Arap basınına açıklamalarda bulundu. Arap dünyasının tanınmış gazetecilerinden Abdulbari Atwan, Esad ile görüşerek Türk askerlerinin Suriye’den tamamen çekilmesi şartının hala geçerli olduğunu belirtti. Esad’ın Erdoğan ile masaya oturmadan önce bu şartın yerine getirilmesini istediği ifade edildi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye’de gerçekleşecek seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteci Abdulbari Atwan’a konuşan Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin, Türkiye’nin Suriye’den tam çekilmesi koşuluna bağlı olduğunu belirtti. Esad, Türkiye’nin tüm kuvvetlerinin Suriye’den çekilmesi ve bu çekilmenin tam olması gerektiğini vurguladı. Esad, Türkiye’nin iç siyasetine karışmadığını, seçilen kişinin Suriye ile iyi ilişkiler kurması ve Suriye’den çekilmenin gerçekleşmesi için çaba göstermesinin önemli olduğunu ifade etti.

Atwan: “Esad Tüm Yaptıklarına Rağmen Kötü Söz Söylemedi”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında tek bir kötü söz söylemedi. Bu bilgi, Orta Doğu gazeteci Abdel Bari Atwan tarafından yapılan açıklamada yer aldı. Atwan, aynı şekilde Suriye’nin Arap Birliği’ne dönüşüne karşı çıkan ülkeler hakkında da Esad’ın tek bir olumsuz söz sarf etmediğine dikkat çekti. Esad’ın “Bize elini uzatana da hoş geldin deriz” dediğini ifade eden Atwan, görüşmeden İran’ın yanı sıra Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’ın Suriye‘nin yeniden imarında başı çeken ülkeler olacağını anladığını da belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suriye Lideri Beşar Esad’dan Türkiye’ye Seçim Mesajı: Görüşme Yapmak İçin Şartım Var!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin