TBMM Başkanı Kurtulmuş: ‘’Bu Şehirlerimiz Külleri Üzerinden Yükselecektir’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Kurtulmuş, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gitti. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketiyle ilgili açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, ‘’Depremin açtığı yaraları saracağız, şehirlerimiz yıkıntılar ve küllerinin üzerinde yükselecektir’’ dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından Kahramanmaraş’taki Afet Koordinasyon Merkezi ziyaret edildi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ile birlikte Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün katıldığı bir toplantı yapıldı. Başkan Numan Kurtulmuş, kamudaki kurum ve kuruluşlarla birlikte sivil toplum örgütlerinin de deprem felaketinin yaralarının sarılması için seferberlik içerisinde olduğunu söyledi.

‘’Deprem Bölgesinde Kalıcı Konutlar Teslim Edilecek’’

6 Şubat’ta merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 şehri etkileyen depremle ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Kurtulmuş, ‘’Depremden etkilenen kentlerimizin yeniden imar ve inşa edilmesi noktasına geldik. Kısa zaman içerisinde kalıcı konutlar teslim edilmeye başlayacak. Kahramanmaraş özellikle sanayi alanında depremden en çok yara alan şehrimiz oldu. Şehirdeki bazı sanayi tesisleri ve atölyelerin faaliyete geçtiğini tespit ettik. Lakin, tam üretime geçmeyen fabrikalar ve işyerleri de bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının ortak vazifesi; Kahramanmaraş’taki sanayi ve ticaret üretimini yeniden tesis etmektir’’ şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: ‘’Acı Kayıplarımız Unutulmaz’’

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından yaşanan acıların unutulmayacağını ifade eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Deprem bölgesindeki şehirlerimizi defalarca ziyaret ettik. Depremin yaşandığı yerlerdeki izlenimlerimiz oldu. Tüm ailesini depremde kaybeden vatandaşlarımızla karşılaştık. Ömrü boyuna çalışan vatandaşlarımızın birikimlerini kaybettiğini, ticari açıdan sıfırlandığını gördük. Hem manevi hem de maddi açıdan büyük kayıplar ve acılar yaşandı. Bu acıların izlerinin silinmesi ve geride bırakılmasını sağlamak için çaba gösteriyoruz’’ dedi.

TBMM Başkanı, Kahramanmaraş’taki Çalışmaları İnceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda asrın felaketinden etkilenen kentleri bizzat ziyaret ettiğini ifade eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Asrın felaketinden etkilenen kentlerimizi ziyaret ederek çalışmaları yerinden inceleme imkanı yakaladık. Bu sayede çalışmalardaki eksik noktaları tespit ettik ve giderilmesini sağladık. Depremden etkilenen kentlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Yıkıntılar ve küllerin üzerinden yükselecekler. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ise daha dirayetli ve güçlü şekilde hayatlarına devam edeceklerini ümit etmekteyiz. Kurban Bayramı vesilesiyle birlik ve beraberliğin, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışmanın önemini yaşamaktayız. Deprem felaketinin ardından ikinci bayramımızı yaşıyoruz. Kurban Bayramı bizim için buruk olsa da yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü olarak hepimiz için özel ve önemli günler kabul edilmektedir.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Başkanı Kurtulmuş: ‘’Bu Şehirlerimiz Külleri Üzerinden Yükselecektir’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin