​​​YÖK Yabancı Dil Desteği

YÖK deprem bölgesindeki doktora öğrencilerinin yararlanabileceği bir program başlatacağını duyurdu. Program, doktoralı genç araştırmacıların yabancı dilde bilimsel metin yazma becerilerini geliştirmek için odaklanacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçen yıl başlattığı Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi kapsamında deprem bölgesindeki üniversitelerdeki öğretim elemanlarını desteklemeye karar verdi. Bu projenin amacı, bilim insanlarının akademik makale yazma becerisini geliştirmek olduğundan, YÖK deprem bölgesindeki doktora öğrencilerinin yararlanabileceği bir program başlatacağını duyurdu. Program, doktoralı genç araştırmacıların yabancı dilde bilimsel metin yazma becerilerini geliştirmek için odaklanacak.

YÖK, programın usul ve esaslarını ve diğer ayrıntıları duyurmak amacıyla resmi internet sitesinde bir duyuru yayınladı. Program kapsamında, ağırlıklı olarak yazma becerileri üzerinde durulacak ve konuşma, dinleme ve okuma becerileri de desteklenecektir. Eğitimler, İngilizceyi eğitim dili olarak kullanan Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından çevrimiçi olarak verilecektir.

​​​YÖK Yabancı Dil Desteği 

Programdan yararlanmak için, doktora derecesine sahip ve son üç yıl içinde (Mayıs 2020 tarihinden itibaren) YÖKDİL, YDS, E-YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası bir yabancı dil sınavından en az yetmiş puan alan doktor öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğretim görevlileri başvurabilir. Proje, deprem bölgesindeki 11 ildeki 16 üniversitede toplam 240 kontenjanla sınırlı olacak.

Programın başvuru aşamasında, adaylar ilgili üniversitelere başvuruda bulunacak ve üniversiteler, YÖK tarafından belirlenen kontenjan çerçevesinde yeterli dil puanına sahip adayların listesini YÖK’e iletecek. Yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun bulunan adaylar, ikinci aşamada ODTÜ tarafından gerçekleştirilecek çevrimiçi bir dil sınavına alınacak ve seviyeleri belirlenecektir.

Bu program, deprem bölgesindeki üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının akademik metin yazma becerilerini güçlendirerek, uluslararası yayın yapma kapasitelerini artırmayı hedeflemektedir.

Duyurular Kısmından takip edebilirsiniz.

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/DuyuruDetay.aspx?did=1311

Kaynak: https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2023/deprem-bolgesindeki-ogretim-elemanlarina-yabanci-dil-destegi.aspx

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
​​​YÖK Yabancı Dil Desteği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin