Dünyaca Ünlü 10 Şirketten 9’u Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor

Dünyaca Ünlü 10 Şirketten 9'u Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor
Dünyaca Ünlü 10 Şirketten 9'u Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zekaya yönelik girişimcilere, işlerini büyütmeleri ve strateji geliştirmelerine yönelik destek verdiklerini belirten MAT Danışmanlık Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Güler Karaköse, dünya çapında tanınan 10 şirketten 9’unun yapay zekaya yatırım yaptığını söyledi.

Dünyaca Ünlü 10 Şirketten 9'u Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor
Dünyaca Ünlü 10 Şirketten 9’u Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor

Dünyaca Ünlü 10 Şirketten 9’u Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor

Dünya çapında girişimci sayısının 582 milyona ulaştığını ve dünya çapında tanınan 10 şirketten 9’unun yapay zekaya yatırım yaptığını söyleyen Karaköse, ”Yapay zeka girişimcileri melek yatırımcıları danışmanlık alarak buluyor. Biz de girişimcilerin finansal kaynak ihtiyaçlarını değerlendirirken, iş stratejileri geliştirmeleri, pazarlama planları yapmaları ve büyümek için strateji oluşturmalarını sağlıyoruz”

Melek yatırımcıların risk sermayesi vererek, inovatif fikirlere sahip girişimlere başlangıç aşamasında destek olduğunu ve bu desteğin, yeni işletmelerin büyüyebilmesi ve istihdam yaratması bakımından kritik bir rol oynadığını belirten Karaköse, yine söz konusu desteğin, girişimlerin yeni teknolojiler geliştirerek yoğun rekabet ortamında öne çıkmalarını sağladığını belirtti.

Yatırım danışmanlığı faaliyetlerine odaklanarak, girişimcilerin büyüme potansiyeline katkıda bulunduklarını belirten Karaköse, ”Girişimcilerin finansal kaynak ihtiyaçlarını değerlendirirken, iş stratejileri geliştirmeleri, pazarlama planları yapmaları ve büyümek için strateji oluşturmalarını sağlıyoruz. Geniş iş ağımızın haricinde girişimcilerin sektörel deneyimimizden yararlanmasına olanak tanıyor, başarılı olma olasılıklarını yükseltiyoruz.” dedi.

Yatırımcıların Yüzde 65’i Sermaye Konusunda Şikayetçi

Gitnux’un açıklağı verilere göre dünya genelindeki girişimcilerin yüzde 65’inin başarısızlığın nedeni olarak sermayeye erişim konularını gösterdiğini vurgulayan Karaköse, ortaya koymuş oldukları yatırım danışmanlığı faaliyetleriyle girişimcilere yol gösterdiklerini ve onların geleceğe yönelik sürdürülebilir başarı odaklı bir vizyon benimsemeleri için çabaladıklarını belirtti.

Karaköse, yukarıdaki açıklamalarına ek olarak ise 25 yıllık tecrübeleri ile yola çıkarak, girişimcilerin emin adımlarla ilerlemesine öncülük ettiklerini ve şimdiye kadar Türkiye’deki yazılım sektöründe faaliyet gösteren birçok büyük markaya hizmet vermiş bir şirket olduklarını; girişimlerin projelerin inceleyerek, ihtiyaçlarını belirlediklerini ve melek yatırımcılara kolay bir şekilde ulaşmalarını mümkün kıldıklarını söyledi.

Melek yatırımcıların, girişimlere finansal kaynak sağlamanın yanı sıra ağ desteği, iş stratejileri ve tecrübe konusunda destek verdiğini ve aynı zamanda inovasyonu da teşvik ettiğini belirten MAT Yönetim ve Danışmanlık Ortağı ve CEO’su Mustafa Dursun ise böylelikle melek yatırımcıların aslında yalnızca yatırımcı değil aynı zamanda mentor olarak da konumlandığını ve girişimcilerin yeni iş fırsatlarını değerlendirmelerinin de önünü açtığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyaca Ünlü 10 Şirketten 9’u Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin