Akkuyu Nükler Santralde Gelişme Var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Akkuyu Nükleer Santrali’nde hızlı bir şekilde elektrik üretimine başlamayı ve 2028’e kadar santralin tamamını devreye almayı planladıklarını açıkladı. Bakan Bayraktar bu projenin yanı sıra ikinci ve üçüncü santrallerle ilgili yoğun görüşmelerin devam ettiğini ve onları da hızlıca devreye almak istediklerini belirtti.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin Tamamlanması 2028’e Kadar Hedefleniyor

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni ziyaret eden Bakan Bayraktar Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve Akkuyu NGS yetkilileriyle birlikte bayramlaşma etkinliği düzenledi. Bayraktar çalışanlarla birlikte yemek yedikten sonra gazetecilere konuştu. Bakan Türkiye’nin son 21 yılda enerji alanında gerçekleştirdiği sessiz devrimin önemine vurgu yaparak enerji devriminin yeni bir aşamasına geçildiğini ifade etti.

İkinci ve Üçüncü Santrallerin Hızlıca Devreye Alınması İçin Görüşmeler Sürüyor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayacağını belirten Bakan Bayraktar bunun yanı sıra bu enerjinin karbonsuz şekilde üretileceğini ve çevre açısından büyük bir katkı sağlayacağını dile getirdi. Santralin yaklaşık 35 milyon ton karbon salınımını engelleyeceğini ve Türkiye’nin nükleer enerji programının çevre enerji arz güvenliği ve çeşitlendirme açılarından önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca ikinci ve üçüncü nükleer santral projeleri üzerinde yoğun görüşmelerin devam ettiğini ve bunları da hızlı bir şekilde devreye almak istediklerini belirtti.

Akuyu Nükler Santrali
Akuyu Nükler Santrali

Nükleer Enerji Programı Çevre ve Enerji Arz Güvenliği Açısından Önem Taşıyor

Bakan Bayraktar Türkiye’nin nükleer enerji programının yanı sıra küçük modüler reaktörlerin de önemli olduğunu ve gelecek dönemde önemli yatırımlar yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Nükleer enerji ekosisteminin Türkiye’ye önemli katkılar sağladığını yaklaşık 800 öğrencinin yurt dışında eğitim aldığını ve bir kısmının ülkeye döndüğünü 300’e yakın öğrencinin ise burada çalıştığını ifade etti.

Ayrıca projenin yerel halka da fayda sağladığını yaklaşık 65 milyar dolarlık yerel sanayiye katkıda bulunduğunu ve diğer projelerde de benzer etkilerin gözlemleneceğini belirtti. Bakan Bayraktar bu vesileyle tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. Akkuyu Nükleer Santrali’nin hızlı ilerlediği ve ikinci ve üçüncü santrallerin de yakın zamanda faaliyete geçirilmesiyle Türkiye’nin enerji alanında önemli bir adım atacağına dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akkuyu Nükler Santralde Gelişme Var

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin