MHP Lideri Bahçeli, İsveç’in NATO Üyelik Sürecini Değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında ülke gündemi ve İsveç’in NATO üyelik süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ‘’Milletimiz, İsveç’in şu anki haliyle NATO üyeliğine sıcak bakmıyor’’ dedi.

İsveç’in başkentindeki bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını vandallık olarak değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Bu vandallığı gerçekleştirenlerin halen himaye altında tutulması insanlık ve inanç değerlerine ihanettir. Kur’an-ı Kerim’i okumak nasıl ki ilahi nimetse; yakmak da hem namertlik hem de soysuzluk olacaktır. Kur-an’ın yakılması nefret suçudur. Bu provokasyonu tek bir meczubun gerçekleştirdiğine inanmak ise hayatın olağan akışının dışındadır. Özellikle İsveç’in NATO üyeliği sürecinde yapılması ise kuşku uyandırmaktadır’’ diye konuştu.

‘’İfade ve Düşünce Özgürlüğü Değildir’’

Kur’an-ı Kerim’in Allah tarafından yeryüzüne indirilen nur, selamet ve hidayet suru olduğuna dikkat çeken MHP lideri Bahçeli, ‘’Kur’an-ı Kerim’in yakılması düşünce ve ifade özgürlüğü altında değerlendirilemez, barbarlıktır. Bu yüzden özgürlük olamaz. Özgürlüğün tanımı başkalarına zarar vermemektedir. Kaldı ki, Kur’an bir kağıt değildir. Hem selamet hem de hikmet ve hidayet surudur. Dünyanın tümü ateşe dahi verilse Kur’an’daki kelamların ve manaların tutuşması asla mümkün olamaz. Yüce kitabımızı yakan aslında kendini yakmış, cehennemin en dibini boylamış olmuştur. İsveç’te sık sık bu tür olayların yaşanması; inancımızla ilgili hassasiyetlerimizin kanatılmasını kınıyor ve lanetliyorum. Kutsal kitabımıza uzanan mundar eller kırılacaktır inancını taşıyorum’’ ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli: ‘’Provokasyonlara İzin Vermeyiz’’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa’daki göçmen ve sığınmacı sorunlarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Fransa ile benzer olmadığına dikkat çeken MHP lideri Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Göç sorunu, dünyanın acil çözmesi gereken bir sorundur. Göç sorununa ırkçılık ve yabancılara karşı düşmanlıkta eşlik etmektedir. Fransa’daki olaylar krizin merkezi olmuştur. Gettolardaki birikmiş enerjinin patlaması ile ortaya çıkmıştır. Göç sorununun sınırı aşması konusu naziktir ve çetrefilli bir sınav konumundadır. Göç sorununun hem önyargılardan uzaklaşarak hem de insaf ve çözüm odaklı şekilde çözülmesi gerekir. Fransa’da meydana gelen olayların Türkiye’de yaşanacağını söyleyenlere ise provokasyonlara izin verilmeyeceğini, Türkiye’nin hiçbir yere benzemediğini söylemek isterim. Ülkemizde iç huzursuzluk yaratacak tahriklere müsamaha gösterilmez. Türkiye kirli amaçlarla kaosa sürüklenemez. İnsanlık sorunu olan göç konusunu müşterek girişimler ve eşit ağırlık dağıtımıyla sonuçlanmalıdır.’’

‘’NATO Zirvesi’nde İsveç Değerlendirilecek’’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili hükümetin kararını destekleyeceğini ifade etti. 6 Temmuz’da Brüksel’de gerçekleştirilecek olan ve İsveç, Finlandiya ve Türkiye temsilcilerinin katılacağı NATO zirvesiyle ilgili konuşan MHP lideri Bahçeli, ‘’Üç ülkenin Dışişleri Bakanı toplantıda yer alacak. NATO zirvesi ise Litvanya’da önümüzdeki hafta yapılacak. 1 Haziran’da İsveç’te terörle mücadele yasasında değişiklikler yapıldı. Buna rağmen İsveç’teki PKK ve FETÖ’cü hainleri teslim etmediler. Kutsal kitabımızın yakılması olayı ise yeni bir skandal oldu. NATO tarafından hazırlanan bölgesel kapsamlı savunma planı da zirvede görüşülecek. Bizim coğrafi olarak bazı tanımlar ve konumlarla ilgili haklı itirazlarımız var. Hükümetimizin ülkemizin çıkarlarıyla uyuşacak kararlar alacağına eminiz. Bununla birlikte hükümet tarafından alınacak samimi kararları destekleyeceğimizi belirtmek isterim’’ şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP Lideri Bahçeli, İsveç’in NATO Üyelik Sürecini Değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin