CHP Lideri Kılıçdaroğlu Değişim Talebini Değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında değişim talebini değerlendirdi. Toplumun değişmeyen şeylere bakarak hata yapacağını belirten Kılıçdaroğlu, ‘’Biz davamıza 25 milyonu dahil ettik, yarın bu sayı 35 milyona çıkacaktır’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ülke gündemi ve parti içi tartışmalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. TBMM’deki grup toplantısında partililere seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘’Milletvekili Can Atalay’ın hapishanede bulunması Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğunun en güzel örneklerinden birisidir. YSK tarafından vekil adaylığı onaylandı. Can Atalay milletin oyları ile seçildi. Lakin, tutuklu olduğunuz için dışarı çıkmanıza izin vermiyorlar. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a buradan çağrı yapıyorum. Bu konuda yazacağı yazıyla ilgili örnekleri arşivlerden bulabilir. Sarayın iradesi ise karar almaması gerekir. TBMM Başkanı sarayın değil, meclisin hakkını ve hukukunu savunmalıdır’’ diye konuştu.

‘’Türkiye, Borç Batağına Sürüklendi’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan yeni kabineyi Duyun-ı Umumiye olarak tanımlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ‘’Ülkemizi borç bataklığına sürüklediler. Şimdi de batı ülkelerinin tefecileri tarafından teslim alınmış vaziyette. Batı ülkeleri, Türkiye’nin Hazine Bakanını ve Merkez Bankası Başkanını tayin etme noktasına geldi. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Tefeciler tarafından atama yapılırsa beka sorunu anlamına gelir. Türkiye’yi borç bataklığına sürükleyenler emir alma pozisyona geldiler. Zira, borç para alanlar emir de almaktadır. Paranın kontrolünü sağlayan dünyanın da kaderini belirlemektedir. Kontrol sahibi Erdoğan değil. Aksine tefeciler tarafından kontrol edilmektedir. Faizi artırmayacağını söylüyordu, bugün ise tefeciler ona tükürdüğünü yalama görevi vermiştir. CHP olarak Türkiye’nin hem siyasal hem de ekonomi de bağımsızlığını sağlamak temel görevimizdir’’ ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: ‘’Tek Adamın Partisi Değiliz’’

CHP’nin tarihi boyunca tek adamın partisi olmadığını; aksine kadroların partisi olduğunu belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ‘’CHP’nin tarihinde hem doğrular hem de yanlışlar olmuştur. Adalet isteyen, ezilen ve haksızlığa uğrayan vatandaşların partisi olduk. Cumhuriyetin temellerinde de partimizin kadrolarının imzaları bulunmaktadır. Bizim parti mensuplarımız kişisel geleceklerinin peşinde koşmadı. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede görev alan yöneticileri ortak bir felsefeyle hareket etti. Ayrılık ve ayrışma siyasetinden uzak durdu’’ şeklinde konuştu.

‘’Bu Başarı 25 Milyon Vatandaşındır’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’ 25 milyon vatandaşın çıkar ve para için değil, hak için yanyana durdu. Başörtüsü kullanandan seküler olana, Atatürkçüsünden milliyetçisine kadar farklı kesimler bir araya gelerek değişimi başlattı’’ dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Nelerin değiştiğinden ziyade; değişmediğine odaklanırsak hata yaparız. Değişenler arasında yüzde 20 oy oranından yüzde 48 oranına çıkılması var. Farklı görüşlere sahip cenahların bir araya gelerek ittifak yapması var. Bu davaya 25 milyon vatandaş katıldı. Yarın ise bu sayı 35 milyon olacaktır. 25 milyon vatandaşın bir araya gelmesi başarıdır. Lakin, bu başarı lidere ait olamaz. Hakkın ve haklı olanın yanında duran, kimlik, inanç ve yaşam tarzlarının siyasete malzeme yapılmasını istemeyen 25 milyon kişiden oluşuyoruz. Kara propagandalara ve sahtekarlıklara rağmen hakkın ve haklının yanında yer alabilen 25 milyon vatandaşın ortak başarısıdır. Bu birlikteliğimizi başarısızlık şeklinde değerlendirenlerin karşısında ise tek başıma durmaktan kaçınmam. 25 milyon vatandaşın hakkının yenmesine müsaade etmem.’’

‘’Saraya Karşı Birlikte Mücadele Edeceğiz’’

25 milyonun sayısının her geçen gün artacağını ileri süren CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘’İlerleyen dönemde CHP’nin yeni liderleri tabii ki olacak. Ben gelecekte de şimdi de aynı kalmaya devam edeceğim. Benim parti lideri olmam bir şeyi değiştirmez. Saraya karşı birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Partimizin kazanımlarını ileriye taşımayı başaracağız. 25 milyonun oluşturduğu demokrasi kitlesinin bir lider güdümünde olmaması sağlanacaktır. Değişimin birer parçası olabiliriz. Devrimlerinde birden fazla lideri olur, tek lideri olamaz. Başarının sahibi halktır, devrim inancı da halka aittir. Haramilerin saltanatını halk yıkacaktır ve bu değişim düşündüğümüzden de yakın zamanda olacaktır’’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Değişim Talebini Değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin