Antalya’da Çatışmada Yakalanan Şahıslar Serbes Bırakıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Serik ilçesinde meydana gelen trajik olayda, 1,5 yıldır devam eden arazi anlaşmazlığından kaynaklanan husumet sonucunda çıkan silahlı kavgada Ahmet Yavuz  ve eski eşi Şerife Bozkurt yaşamını yitirdi. Olayda 6 kişi de yaralandı, bu yaralılar arasında 2 jandarma personeli de bulunuyordu.

12 Ekim’de Yaşanan Olay Çatışmaya Dönüşmüştü

Zırlankaya Mahallesi’nde 12 Ekim’de akşam saatlerinde meydana gelen olayda, komşu aileler arasındaki arazi anlaşmazlığı bir kez daha kanlı bir çatışmaya dönüştü. Silahlı kavgada, Ahmet Yavuz ve Şerife Bozkurt hayatını kaybetti. Ayrıca, Ahmet Yavuz’un oğlu Remzi Yavuz, diğer aileden İdris Şahin, eşi Zübeyde Şahin ile babası Feridun Şahin ve Serik İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli jandarma personeli astsubay Y.O. ile uzman erbaş Ö.F.A. da yaralandı.

Adliyeye Sevk Edildi Adli Kontrol Şartıyla Serbest Kaldılar

Olayın ardından gözaltına alınan 10 şüpheli, polis merkezindeki işlemlerin ardından 13 Ekim’de adliyeye sevk edildi. Ancak, şüpheliler adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu karar kamuoyunda büyük bir şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı. Olay, 1,5 yıldır devam eden husumetin ne kadar tehlikeli bir noktaya geldiğini gösteriyor. Taraflar arasındaki anlaşmazlığın şiddetle sonuçlanması, yerel yetkililerin ve toplumun bu tür durumlara karşı daha fazla dikkatli olması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Antalya’da tedavileri süren yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirilirken, Ahmet Yavuz ve Şerife Bozkurt’un cenazeleri aynı gün toprağa verildi.

Antalya
Antalya

Olay Neden Yaşanmıştı

Antalya’nın Serik ilçesindeki çatışmanın sebebi, 1,5 yıldır devam eden arazi anlaşmazlığıydı. Komşu aileler arasındaki anlaşmazlık, zaman içinde giderek artan bir husumete dönüştü. Taraflar arasındaki toprak meselesi nedeniyle yaşanan anlaşmazlık, sonunda silahlı bir çatışmaya dönüştü. Bu uzun süredir devam eden anlaşmazlık ve gerilim sonucunda şiddet olayları patlak verdi, tragik sonuçlar doğurdu.

10 Şüpheli Neden Serbest Bırakıldı

Mahkeme, Antalya’daki çatışmada gözaltına alınan 10 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Bu kararın arkasında, mevcut delillerin yeterli olmaması veya şüphelilerin kaçma veya suç delillerini yok etme riskinin düşük görülmesi olabilir. Mahkeme, şüphelilerin tutuklanmasına gerekçe olacak yeterli kanıt bulunmadığına kanaat getirerek adli kontrol kararı vermiş olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Antalya’da Çatışmada Yakalanan Şahıslar Serbes Bırakıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin