Amasra’daki Maden Faciası Davası Devam Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın’ın Amasra ilçesinde geçen yıl meydana gelen maden faciasıyla ilgili devam eden davada 4’üncü duruşma başladı. 43 işçinin hayatını kaybettiği faciada 7’si tutuklu, 23 kişi yargılanıyor. Duruşma öncesi CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, mağdur aileler ve avukatlarla bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Taşkömürü Genel Müdürlüğü Sorumlu Tutuluyor

Bankoğlu, Amasra maden faciasının yalnızca Amasra Müessese Müdürü ve yetkililerinin değil, Türkiye Taşkömürü Genel Müdürlüğü ve hükümetin de sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Bankoğlu, Hükümet Yargıdan Kaçmaya Çalışıyor Dedi

Bankoğlu, adaletin mutlaka tecelli etmesi gerektiğini belirtti. Bu insanların acılarını hafifletecek bir şey varsa, o da tüm sorumluların yargı önünde hak ettikleri cezayı alması gerektiğini söyledi. Bunun için bütün sorumluların bu yargılamaya dahil edilmesi gerekiyor. TTK Genel Müdürü, bakanlık müfettişleri ve diğer yetkililer de hesap vermeli gerektiğini söyledi. Bankoğlu, hükümetin yargıdan kaçmaya çalıştığını ifade ederek, adaletin hangi yargıdan geleceğini sorguladı.

Amasra
Amasra

121 Tanık Dinlenecek Ve 22 Yıl 6’şar Aya Kadar Hapsi Talep Ediliyor

Duruşmanın başlamasıyla birlikte Bartın Adliyesi’nde geniş güvenlik önlemleri alındı. Davanın 4’üncü duruşmasında 121 tanık dinlenecek. Faciada yaşamını yitiren her madenci için tutuklu olan Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural hakkında ‘olası kast ile öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis isteniyor. Diğer 19 sanık ise ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapsi talep ediliyor.

Facianın Ardından Hayatını Kaybeden İşçiler Unutulmadı

Duruşmanın 1 hafta süreceği öngörülüyor. Amasra maden faciasıyla ilgili kamuoyu, adaletin doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini bekliyor. Facianın ardından hayatını kaybeden işçilerin aileleri adaletin sağlanmasını talep ediyor, yetkililerin yargı önünde hesap vermesini bekliyor. Davanın sonucu, Türkiye’deki maden güvenliği konusunda önemli bir dönemeç olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amasra’daki Maden Faciası Davası Devam Ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin