Bakan Işıkhan Mardin’e Ziyarette Bulundu

Bakan Işıkhan
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’e gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı’nda karşılanmasının ardından Mardin Valiliği’ni ziyaret etti.

Vali Mahmut Demirtaş ile bir araya gelen Bakan Işıkhan, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Işıkhan, parti teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Işıkhan, daha sonra esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, Mardin’de sıcak ve yakın bir ilgiyle karşılandığını belirterek, kendi memleketi olan Mardin’e gerçekleştirdiği ilk il ziyaretinden duyduğu heyecanı dile getirdi. Mardin’in tarihi bir şehir olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, Mardin’in milli birlik ve beraberliğin güçlü bir temsil noktası olduğunu ifade etti. Mardin’in çok kültürlü yapısının, Türkiye’nin milli birliğinin güçlü olduğunu gösterdiğini belirtti ve bu durumdan gurur duyduklarını söyledi.

Bakan Işıkhan: “Mardin Kardeşliğin Şehridir, Mardin Farklılıkların Zenginliğe Dönüştüğü Yerdir.”

Bakan Işıkhan, “Mardin kardeşliğin şehridir, Mardin farklılıkların zenginliğe dönüştüğü yerdir. Bu yönüyle Mardin, bilimin ve irfanın merkezidir. Mardin milletimize hizmet sevdamızda her zaman yanımızda yer aldı, özünü, aslını, kimliğini hiçbir zaman unutmadı. Biz de devlet olarak ülkemizin her bir ilini büyütürken şehrimize olan vefa borcumuzu da unutmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek ve ülkemizi hak ettiği konuma ulaştırmak için yine hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, asgari ücretin yüzde 34 zamla 11 bin 402 liraya yükseldiğini belirterek, 2022 yılının ikinci yarısına göre yüzde 107 oranında bir artış gerçekleştirildiğini ifade etti. 2002’den 2023’e kadar nominal olarak 61 kat, reel olarak ise yaklaşık yüzde 312 artış sağlandığını belirtti. Çalışanları korumak için iyileştirmeler yaptıklarını ve çalışma hayatının temel sorunlarını çözdüklerini ifade etti. Çalışma barışını, yatırım, üretim ve istihdam hedefleri çerçevesinde sağlamaya gayret ettiklerini vurguladı. Bakan Işıkhan, ayrıca 400 lira olan asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak uygulayacaklarını dile getirdi.

Bakan Işıkhan, Mardin’de doğal gaz altyapısının gelişmeye devam ettiğini belirterek Ömerli, Dargeçit, Midyat, Savur ve Mazıdağı ilçelerini kapsayacak şekilde genişlediğini vurguladı.

Sosyal güvenlik sisteminin önemli bir mesele olduğunu belirten Işıkhan, yapısal bir reformla sosyal güvenlik sisteminin iyileştirildiğini ve nüfusun yüzde 99’unu kapsayan bir hale getirildiğini söyledi. Hükümetin, millete hizmet anlayışıyla sosyal ve ekonomik reformları Mardin gibi tüm illerde gerçekleştirdiğini dile getirdi. Mardin’in son 21 yılda büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini ve bu değişimin en yakın şahitlerinin Mardin halkı olduğunu belirtti.

“2002 Yılından Bu Yana Mardin’e Yapılan Yatırım Miktarı 96 Milyar Lirayı Aştı”

Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın müjdesini verdiği petrol arama çalışmalarının Mardin’de hızlandığını ifade etti. 2002 yılından bu yana Mardin’e yapılan yatırım miktarının 96 milyar lirayı aştığını ve bunun yaklaşık 4 milyar lirasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlar olduğunu belirtti. Mardin’in aktif sigortalı sayısının son 20 yılda yüzde 305 artışla 46 binden yaklaşık 190 bine çıktığını ve geçen yıl 5 bin 585 kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi.

Aktif İşgücü Programları kapsamında Mardinli vatandaşların çalışma hayatında nitelik kazanmaları ve daha kolay istihdam edilmeleri için düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Işıkhan, 2002’den bu yana 42 binden fazla vatandaşın bu programlardan yararlandığını belirtti. Ayrıca, Mardin’de 2002 yılından bu yana yaklaşık 9 bin işyerine 3,2 milyar TL’den fazla istihdam teşvik ödemesi yapıldığını söyledi.

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin bugünkü başarısının hükümetin 21 yıllık emeği ve alın terinin getirisi olduğunu belirterek, milletin desteği ve dünyadaki milyonlarca insanın dualarının da bu başarıda payı olduğunu ifade etti. Türkiye’yi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak için daha çok çalışmalar yapılması, daha çok üretim gerçekleştirilmesi ve her şehirde, her ilçede büyümenin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, “İnşallah Mardin başta olmak üzere tüm illerimizi, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize zarar veren ne kadar terör örgütü varsa hepsinden bir bir temizleyeceğiz. Vatandaşlarımızın huzuruna, istikbaline göz dikenlere fırsat vermeyeceğiz. Bayrağımıza, vatanımıza ve kardeşliğimize zarar veren herkesle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizi bugünlere getiren, kardeşliğimiz ve birliğimizin gücüdür” dedi.

Ayrıca, çeşitli ziyaretler ve istişareler yaparak ilin ihtiyaçları ve talepleri hakkında bilgi alacaklarını ve çözümler üzerinde konuşacaklarını ifade etti. Amacının Mardin için daha fazla hizmet ve yatırım olduğunu belirten Işıkhan, devlette sürekliliğin önemli olduğunu ve önceki bakanların emeklerine yenilerini ekleyerek bayrağı daha yukarılara taşıma çabası içinde olacaklarını söyledi. Sosyal refaha ve huzura katkı sağlayacak her işte Mardin’in yanlarında olacaklarını vurguladı. İşçiler, emekçiler, işverenler, yaşlılar, gençler, kadınlar ve çocuklarla birlikte daha iyi bir geleceğe ve bayrağın daha yükseklere taşınmasına birlikte çalışacaklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, Esnafı Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Birinci Cadde’deki esnafı ziyaret etti. Ziyaretine Vali Mahmut Demirtaş, Milletvekili Muhammed Adak ve diğer protokol üyeleri de eşlik etti. Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Bakan Işıkhan, esnaflarla bir süre sohbet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Işıkhan Mardin’e Ziyarette Bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin