Bakan Özhaseki: ‘’Batı Ülkeleri, Zulmedenlere Destek Veriyor’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Özhaseki, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Medeni olduğunu savunan batı ülkelerini eleştiren Çevr, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘’Amerika’nın da dahil olduğu batı ülkelere hem vahşete hem de zulmedenlere destek oluyor. Bu ikiyüzlü tavırdan bıktık’’ dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’yi ziyaret etti. Kayseri bugün açılışı gerçekleştirilen 6’ncı kitap fuarına katılan Bakan Özhaseki ülke gündemi ve İsrail-Filistin savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Mehmet Özhaseki, ‘’Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Hatay’ı ziyaret ettik. Hatay ile Adıyaman’da yapılacak olan çocuk evlerinin temelleri atıldı. Yetim ve öksüz kalan çocuklarımızın her türlü imkandan yararlanabileceği, keyifli şekilde zaman geçirebileceği villa tipindeki sosyal tesisler açacağız’’ diye konuştu.

 

‘’Deprem Bölgesinde Binlerce Ev Yapılacak’’

6 Şubat’ta merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından yaraların sarılmaya devam ettiğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘’Deprem bölgesinde yüzlerce, binlerce konut inşa etmemiz gerekmektedir. Resmi verilere göre 680 bin konutun yıkıldığı veya yıkılması gerektiği belirlendi. 170 binin üzerinde işyeri ve kırsal alanlarda konut yıkılmış durumda bulunuyor. Bakanlığımız 200 bin konut için ihale gerçekleştirdi. Bu konutların bir bölümü önümüzdeki ay teslim edilecek. 2024 yılının başında ise 50 bine yakın köy evinin teslimine başlanacak’’ şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki: ‘’Bu Sıkıntıların Üstesinden Geleceğiz’’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümetin yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğunu belirten Bakan Özhaseki, öncelikli gündemin deprem bölgesindeki evlerin inşa edilmesi olarak belirlendiğini söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamasına şöyle devam etti:

‘’222 binin üzerindeki vatandaşımız tarafından bize destek olun, finansal olarak para veya kredi imkanı sunun, biz evlerimizi inşa ederiz talebi yapıldı. Ruhsat alan vatandaşlarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz. Öte yandan çelikten köy evlerinin yapımına başlandı. Bu zorlu ve sıkıntılı sürecin altından birlikte kalkacağız. Bizim milletimiz bu gibi durumlara hazır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak 40’ın üzerinde Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına devam ediyor. Kentsel dönüşüm alanında hizmet veren Başkanlıklarımız bulunuyor. Bakan olarak ben de zamanımın çoğunu bu konulara ayırıyorum.’’

‘’Filistin’de Senelerdir Yara Kanıyor’’

İsrail ile Filistin arasındaki savaşı ‘kanayan yara’ olarak değerlendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘’Senelerdir bu sorunlar olsa da, dünya tarafından sadece seyrediliyor. Bu yaşananlar bizim içimizi acıtmaktadır. Bir yanda hem mazlum hem de toprağı ile hürriyeti elinden alınmış insanlar bulunuyor. Bu insanlar her türlü yaşam hakları elinden alınmış vaziyette bulunuyor. Öyle ki temek ihtiyaçlara ulaşımlarına dahi engel oluyorlar. Ablukaya almışlar. Ekmeğe, suya ve ilaçların girişine engel olunuyor. İnsanın hayatını sürdürmesi için gerekli olan malzemelerin önü kesiliyor” dedi.

Bakan Özhaseki, ”Bu savaşın en kötü yanlarından birisi de medeni olduğunu söyleyen batı ülkelerinin bu vahşete destek olmasıdır. Zulmedenlere yönelik destek olunuyor. İsrail’i haklı görüyorlar, arkalarında destek olmaya devam ediyorlar. Bu ikiyüzlü tavırdan artık bıraktık. Dışarıya karşı söyleyecekleri lafları bile kalmadı’’ diye konuştu.

”İkiyüzlü Bu Tavırdan Bıktık”

Bakan Özhaseki, ‘’Biz, bu ikiyüzlülüğü gördüğümüzü devamlı söylüyorduk. İçerideki ve dışarıdaki tavırların farklı olduğunu belirttik. Bu savaşın bir an önce bitmesini diliyorum. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Dışişleri Bakanlığımız ve İstihbarat Teşkilatlarımız yoğun bir çaba içerisinde bulunuyorlar. Arabuluculuk görevlerini en iyi ve doğru şekilde icra ediyorlar. Bölgedeki hem mazlum insanların hem de kardeşlerimize yardım eli uzatıyorlar. Yapılması gereken neyse onun yapıldığından emin olun. Kimse endişe etmesin. Mazlum vatandaşların ahının durması ve kanın akmaya devam etmesinin engellenmesi için elimizden gelenleri yapma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Özhaseki: ‘’Batı Ülkeleri, Zulmedenlere Destek Veriyor’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin