Bakan Özhaseki, Kayseri’nin Melikgazi İlçesinde’ki Cami Açılışına Katıldı

Bakan Özhaseki
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Şevki Eren Albayrak Cami ve Şevki-Nurver Albayrak Kur’an Kursu’nun açılış törenine katıldı. Bakan Özhaseki, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Çalışkan ve gayretli insanlar, kazandıklarını topluma sunuyorlar ve bilinmedik insanların yardımına koşuyorlar. Bir İslam alimi, özellikle hayırseverleri bal arılarına benzetiyor” şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, “Bal arıları, doğada çiçekler üzerinde dolaşırlar, polenleri toplarlar ve saatlerce emek harcarlar. Bu emeklerinin sonunda dünyanın en lezzetli yiyeceklerini üretirler, ancak hiçbir zaman tadına bakmazlar, toplumun faydasına sunarlar. Hayırseverler de benzer bir şekilde çalışır. Çalışkan ve zengin olanlar, karıncalara benzerler. Karıncayı sevdiğimiz gibi, sürekli çalışır, çaba sarf ederler ve bir şeyler biriktirirler, ancak bu birikim toplum için anlamlıdır. Bu insanlar, toplumun bereketi ve yardımseverliği olarak görülürler” dedi.

Bakan Özhaseki ayrıca camilerin önemini vurgulayarak, “Camiyi sadece ibadetin yapıldığı ve beş vakit namazın kılındığı yerler olarak görmemeliyiz. Camiler aynı zamanda medeniyetimizin izlerini taşıyan önemli simgelerdir. Bir kişi cami kubbelerini ve minareleri görüyorsa, ezan sesini duyuyorsa, bu bir İslam beldesi olduğunu anlar.

Bu, farklı bir anlam taşır ve tarihi bir öneme sahiptir. Örneğin, Lozan Mütarekesi’nde Yunanlılar Edirne’yi talep ettiğinde, İngiliz heyeti “Peki, Selimiye Camii’ni ne yapacağız? Bu cami Yunan medeniyetine mi aittir?” diye sorduğunda, Yunanlılar iddialarından vazgeçmek zorunda kaldılar. Camilerin böyle bir sembolik değeri vardır ve bu nedenle güzel camilerin inşa edilmesi ve korunması önemlidir. Camilere gelen insanlar, içlerinden feyiz ve bereket alarak ayrılmalıdır” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Özhaseki, Kayseri’nin Melikgazi İlçesinde’ki Cami Açılışına Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin