Bakan Özhaseki: ‘’Mühendislik ve Yapım İşlerinde Sıfır Tolerans Göstereceğiz’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Özhaseki, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen şehirlerin belediye başkanları ile buluştu. Fay hatları ve kırıklarının üzerinde yapılaşmaya izin verilmeyeceğini belirten Bakan Mehmet Özhaseki, ‘’ Yapım ve mühendislik işleri için sıfır tolerans uygulayacağız’’ dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem felaketinden etkilenen 11 şehrin, il ve ilçe belediye başkanlarıyla istişare toplantısı yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 ili olumsuz etkileyen depremlerle ilgili konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, ‘’Deprem felaketinin yaralarını sarmayı sürdürüyoruz. Son verilere göre 872 bin 59 bağımsız birimin depremde yıkıldığı tespit edildi. Yani, 311 bin binaya karşılık geliyor. Deprem bölgesinde 650 bini konut, 170 bini ise depo ve işyeri olmak üzere toplam 850 bin bağımsız birim inşa etmemiz gerekmektedir. 180 bin birim için ihale süreci başlatıldı. Ekim ila Aralık ayları içerisinde konutları teslim etmeyi hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki: ‘’Bu Vebal Hepimizin’’

1999 yılındaki Gölcük depreminden ders alındığını ifade eden Bakan Özhaseki, ‘’Gölcük depreminin ardından yönetmelikler de değişiklikler yapıldı. İlerleyen süreçte de bizim yeni tedbirler almamız ve sıfır tolerans göstererek gelece bakmamız gerekiyor. Belediyeler bazen bunlara göz yumabiliyor. Müteahhitler ise para hırsına kapılarak doğru olmayan işler yapıyor, bunları görünüyor lakin ses çıkarılmıyor, yapı denetimleri sırasında hatalar yapılıyor. Bu sözleri kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Müşterek suçluluk durumu var. Bu hataların artık olmaması gerekiyor. 21 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptım. Bir kez olsun taviz vermedim, göz yummadım. Dikkatli olmalıyız, sonuçta bu vebal herkesin. Sıfır toleransla yola devam etmeliyiz, aksi takdirde yeni felaketle karşılaşır ve ağlarız. Biz bakanlık olarak gereken gayreti göstereceğiz, lakin vatandaşlarımız da bu kurallara uymalı’’ şeklinde konuştu.

‘’Yapı İşlerinde Tolerans Göstermeyeceğiz’’

Bakan Özhaseki, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak çalışmalara başladıklarını ifade etti. Bakan Özhaseki konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Deprem felaketinden etkilenen şehirlerimizde hayatın canlanması için çalışıyoruz. Rezerv alanları belirlenerek konut inşaları gerçekleştirilecek. 11 ilimizde istihdam yaratılmasını sağlamalıyız. Bu şehirlerdeki iç dinamiklerin harekete geçmesi gerekiyor. Yerel ölçekte ticari faaliyetlere destek sağlayacağız. Uygunluk durumu bulunuyorsa yerinde dönüşümün başlatılmasını istiyoruz. Bu noktada belirlediğimiz 4 kırmızı çizgi bulunuyor. Fay kırıkları ve hatlarının üzerindee her ne olursa olsun yapılaşmaya müsaade edilmeyecek. Aynı şekilde sıvılaşmanın olduğu yerlerde de yapılaşma olmayacak. Dere yatakları ve zemin müsaitliği kontrol edilerek, gerekirse yapı yasağının uygulanması sağlanacak. Önümüzdeki dönemde toleransı sıfıra indireceğiz, aksi takdir de deprem felaketleriyle karşılaşırız.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Özhaseki: ‘’Mühendislik ve Yapım İşlerinde Sıfır Tolerans Göstereceğiz’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin