Bakan Tekin, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu İle Görüştü

Bakan Tekin
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitim alanında iş birliği konularını ele almak üzere bir araya geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşme Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Tevfik İleri Salonu’nda gerçekleştirildi. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başladıktan sonra KKTC heyetini ilk ağırlayan heyet olduklarını belirterek, bu durumdan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, KKTC ile olan iş birliğini sadece sözde değil, gerçek anlamda hayata geçirmeyi hedeflediklerini ve hükümetler arası ilişkilerin yanı sıra toplumlar arası ilişkilere de büyük önem verdiklerini vurguladı. Bakan Tekin, “Bir millet olma niteliğini sürdürmenin önemine çok inanıyorum ve bu hedefi gerçekleştirmek görevimizdir. Her türlü sorumluluğu yerine getirmek için hazırız” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, iki ülke arasında daha önce başlayan ve devam eden çalışmalara da değinerek, KKTC ile her konuda iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bakan Tekin’e yeni görevinden dolayı hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra, Türkiye ile KKTC arasında yıllardır süregelen verimli iş birliği ve güzel ilişkilerin devam ettiğini vurguladı.

“İki Devlet Tek Millet”

Çavuşoğlu, “Ana vatanımızın fedakarlığını ve buradaki kadroların özverisiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve bilgilerin güncellenerek geleceğe doğru taşınması konusunda her zaman güçlü bir birliktelik içinde olduk. Bu anlamda, ‘iki devlet tek millet’ anlayışıyla hizmet eden Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve tüm bürokratlara teşekkür etmek bir borçtur” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye ile KKTC arasında kesintisiz olarak devam eden birçok proje olduğunu belirtirken, eğitim iş birliği konularının daha da güçlendirilmesi için çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

Toplantıya, Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten ve Nazif Yılmaz, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Milli Eğitim Müsteşarı Aykut Şirket ve diğer ilgili yetkililer katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Tekin, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu İle Görüştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin