Bakan Uraloğlu: “Bazı Alanlar İçin Acil Bir Şekilde Kamulaştırma Kararı Aldık”

Bakan Uraloğlu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon Güney Çevre Yolu Akçaabat Geçişi (Darıca-Yıldızlı arası) Yolu Projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacağına dair karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakan Uraloğlu, Güney Çevre Yolu projesinin devam ettiği çalışmaları bir an önce tamamlayarak hizmete açmak için acele kamulaştırma kararı alındığını belirten Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, “Güney Çevre Yolu Projesi üzerinde bulunan bazı alanlar için acil bir şekilde kamulaştırma kararı aldık. Güney Çevre Yolu, bizim için önemli bir yol projesidir. Yan yol bağlantılarıyla birlikte projeyi en kısa sürede tamamlayıp hizmete sokmak istiyoruz” dedi.

Kamulaştırma kararıyla ilgili bölgelerin sınırlarını da belirten Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

“Kararla birlikte Trabzon Güney Çevre Yolu Akçaabat girişi (Darıca-Yıldızlı arası) yol projesi kapsamında, Özmersin, Akçakale, Salacık, Yeniköy, Darıca, Kavaklı, Çolaklı, Nefsipulathane, Ortamahalle, Yenimahalle, Demirci, Dürbinar, Kaleönü, Sarıtaş, Kayalar, Yaylacık, Osmanbaba, Söğütlü ve Yıldızlı mahalleleri sınırları içinde bulunan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı alındı.”

Bakan Uraloğlu: “Trabzon, En Fazla Yatırım Yapılan Şehirlerden Biridir”

Bakan Uraloğlu ayrıca, bakanlık olarak Trabzon’a 20 yıllık süreçte 29 milyar 344 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirterek “Trabzon, 10 bakanlık arasında en fazla yatırım yapılan şehirlerden biridir. Sayın Cumhurbaşkanı Trabzon’a büyük önem veriyor. Bu nedenle biz de yatırımlarımıza önem veriyoruz. Hatta önümüzdeki dönemde Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem Projeleri’ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Trabzon, tarihsel bir öneme sahip bir şehirdir ve tek eksiklik demiryolu ulaşımıdır. Bu projeler hayata geçtiğinde Trabzon 4 aska sahip olacak” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Uraloğlu: “Bazı Alanlar İçin Acil Bir Şekilde Kamulaştırma Kararı Aldık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin