Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Deprem Bölgesindeki Kardeşlerimiz Kızılay’ın Gayretlerinin En Yakın Şahididir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşen Türkiye Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Merkez Genel Kurulu’na bir video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajında, “Türkiye Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Merkez Genel Kurulu’nun başarılı geçmesini ve kurumumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kızılay mensuplarına, 1868’den beri ülkemizde, bölgemizde ve dünyada ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan bir kuruluş olarak, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. İnsanlığa hizmet yolunda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyor ve onları şükranla anıyorum. Türk Kızılay’ı, 155 yıldır ülkemizin gururu olarak dünya genelinde insani yardım çalışmaları yürütmektedir” dedi.

Erdoğan, “Kızılay‘ın simgesi olan kırmızı hilal, herhangi bir sebeple zor durumda olan mazlum ve mağdurlara umut aşılamakta ve yüreklerine ferahlık vermektedir. Kurumumuz, köklü bir geçmişi, birikimi, tecrübesi ve yetişmiş personeliyle önemli bir boşluğu doldurmaktadır. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde, Kızılay hemen ilk andan itibaren deprem bölgesinde yerini almıştır. Fedakâr Kızılay personelimiz, bir cana daha ulaşmak, bir ihtiyaç sahibinin elinden tutmak ve afetzedelere yalnız olmadıklarını hissettirmek için olağanüstü çaba sarf etmiştir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Deprem Bölgesindeki Kardeşlerimiz Kızılay’ın Gayretlerinin En Yakın Şahididir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz Kızılay’ın bu gayretlerinin en yakın şahididir. Türk Kızılayı, devlet-millet kaynaşmasının somut bir örneğidir. Kızılay’ın siyasi çıkar hesaplarıyla yıpratılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Kızılay mensuplarının görevlerini yerine getirirken taşıdıkları ağır sorumluluğun bilinciyle hareket etmeleri de aynı derecede önemlidir. Kızılay personelimizin ve gönüllülerimizin yaptıkları her türlü çalışma için takdirlerimi sunuyorum. Türk Kızılay Derneği’nin Olağanüstü Genel Merkez Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her zaman sizin yanınızda olacağımızı belirtmek istiyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Deprem Bölgesindeki Kardeşlerimiz Kızılay’ın Gayretlerinin En Yakın Şahididir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin