Fatih Erbakan: ‘’Asgari Ücretin En Az 15 Bin TL’ye Yükselmesi Gerekiyor’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından asgari ücret zammıyla ilgili açıklama yapıldı. Fatih Erbakan asgari ücretin en az 15 bin TL’ye yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan, partisinin İstanbul teşkilatı tarafından düzenlenen programa katıldı. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile buluşan Fatih Erbakan ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Milli Görüşün temelinin adalet olduğuna dikkat çeken İstanbul Milletvekili ve Yeniden Refah Partisi Başkanı Erbakan, ‘’TBMM’de ve yargıda adaleti oluşturmak için mücadele ediyoruz. Bizim hem inancımıza göre hem de Milli Görüşün kökeni dikkate alındığında adalete dayalı olduğu görülür. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama ve görevlendirmelerin liyakata göre yapılması için çaba göstereceğiz. Akrabalık, yandaşlık, hemşerilik veya torpilin yerine ehliyet ve adalet hakim olmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’Yeniden Refah Partisi Seçimin Galibi Oldu’’

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı ile birlikte seçimlerin galibi olduğuna dikkat çeken Fatih Erbakan, ‘’Seçim sonuçları parti teşkilatımızın gayretli çalışmaları ve Erbakan Hocamızın geçmiş dönemde yaptığı bereketli çalışmalarının karşılığı ve milletimizin gönlünde edindiği yerle kazanıldı. Seçim sonuçlarına göre partimizden TBMM’ye giren 5 milletvekili de başka partinin listesinden seçilmedi. Bu nedenle partimiz seçimlerde önemli bir başarı kazandı. Yeniden Refah Partisi seçimlerden kendi seçmen ve teşkilatının alın teriyle milletvekili çıkarmayı başardı. Hem havası hem de parası bol olan; adeta balon gibi şişirilen başka partilerin seçim sonuçlarının neredeyse sıfıra yakın olduğu ortaya çıktı. Tabela partisi olduklarının görülmesi dikkat çekti. Bizim ise tüm imkansızlıklara rağmen seçim sonuçlarımıza dikkate alındığında; siyasetin parayla değil gönülleri kazanma işi olduğunu bir daha kanıtladık’’ şeklinde konuştu.

Fatih Erbakan: ‘’15 Bin Lira Olması Gerekir’’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan parti teşkilatının düzenlediği programda asgari ücret zammını da değerlendirdi. Başkan Fatih Erbakan konuşmasına şöyle devam etti:

‘’TBMM’nin 54’ncü hükümeti döneminde Erbakan Hocamız tarafından verilen asgari ücret zammı ülke tarihimizin hiçbir döneminde görülmedi. Erbakan Hocamızın döneminde dar gelirli vatandaşlarımızın yüzü gülerken; refah seviyesinin de arttığı görüldü. Milletimiz çarşıya, pazara ve alışverişe gitti. Hem milletin hem esnafın yüzünü güldüren bir zam olmuştu. Aynı zamanda ekonomik olarak da çarkların döndüğü görüldü. Bu yüzden millete verilen imkanlardan dolayı çekince yaşanmaması gerekiyor. Ülkemizde açlık sınırı 10 bin TL’nin üzerinde hesaplanıyor; yoksulluk sınırı ise 30 bin TL civarında bulunuyor. Yeniden Refah Partisi olarak genel seçimler öncesinde asgari ücretin 14 bin 750 TL olması gerektiğini belirtmiştik. Bugün de aynı şeyi savunuyoruz. Asgari ücret 15 bin TL olmalıdır. Asgari ücrete zam yapılırken işverenler içinde destek sağlanmalıdır. Devletin işverenlerden alınan vergiyle ilgili düzenleme yapması, düşük faiz oranlarıyla kredi verilmesi hatta hibe desteği sağlanması gerekmektedir.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Erbakan: ‘’Asgari Ücretin En Az 15 Bin TL’ye Yükselmesi Gerekiyor’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin