Hayali İhracatla Devleti 23 Milyon Dolarlık Zarara Uğrattılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, son derece sofistike bir dolandırıcılık şebekesini çökertmek için büyük bir operasyon düzenledi. Bu şebekenin hayali ihracatla gerçekleştirdiği 23 milyon 695 bin 443 dolarlık vurgun, Türk kamuoyunun da yankı buldu.

23 Milyon 695 Bin 443 Dolarlık Vurgun

Operasyonun odak noktası, tekstil işiyle uğraşan şüphelilerdi. Bu kişiler, sahte banka dekontları ile gümrük müdürlüklerini yanıltarak düşük vergilerle ithalat yapmışlardı. Ancak asıl hileleri, hayali ihracat sonucu elde edilen KDV iadelerini izinsizce kullanmaktı. Bu paraların bir kısmı cep telefonu ve lüks araçlar gibi lüks tüketim mallarına yatırılmıştı. Şebekenin hayali ihracatla 23 milyon 695 bin 443 dolarlık vurgun yaptı.

Toplam 21 Şüpheli Tespit Edildi

Bu büyük vurgunun aydınlatılması için ekipler, yaklaşık 1 yıl boyunca fiziki ve teknik takip yapmıştı. Sonunda, firmanın sahipleri, gümrük müşavirleri ve aracılar da dahil olmak üzere toplam 21 şüpheli tespit edildi. Bu şüpheliler, usulsüz ihracat ve ithalat işlemleri yoluyla devlete 23 milyon 695 bin 443 dolar zarar vermişlerdi. Ayrıca, KDV iadelerini kullanarak 204 milyon dolarlık sahte fatura düzenlemişlerdi.

Hayali ihracat yaptılar
Hayali ihracat yaptılar

Operasyonda 17 Şüpheli Gözaltına Alındı

Operasyon, İstanbul merkezli olarak Ankara, Muğla, Bursa, Tekirdağ ve Diyarbakır illerinde eş zamanlı olarak gerçekleşti. Bu operasyonlar sonucunda 17 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sofistike bir dolandırıcılık şebekesini çökertmek amacıyla büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Bu şebeke, hayali ihracatla 23 milyon 695 bin 443 dolarlık vurgun yaparak Türk kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bu büyük dolandırıcılık olayı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve devletin ekonomik kaynaklarını kötüye kullanma girişimlerine karşı daha fazla dikkat ve denetim çağrısını gündeme getirdi. Emniyet yetkilileri, benzer suçları işleyenleri tespit etmek ve caydırmak için daha fazla çaba harcamayı taahhüt etti. Dolandırıcılığa karşı sıkı bir mücadele sürdürülmekte ve halkın güvenliği sağlanmaya devam edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayali İhracatla Devleti 23 Milyon Dolarlık Zarara Uğrattılar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin