İGA İstanbul Havalimanı ve FedEx Express Avrupa, Küresel Hava Taşımacılık Tesisi İçin Anlaşma İmzaladı

İGA İstanbul Havalimanı ve FedEx
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İGA İstanbul Havalimanı ve FedEx Express Avrupa arasında yeni bir küresel hava taşımacılık tesisi inşaatı için bir anlaşma imzalandı. Bu tesisin Kasım 2024’e kadar tamamlanması planlanıyor ve Asya, Afrika ve Avrupa’daki taşımacılık operasyonlarının daha fazla entegrasyonunu hedefliyor.

İGA İstanbul Havalimanı, şimdiye kadar yolcu trafiği için tanınmış olsa da, bu yeni tesis kargo ve lojistik sektörü için de stratejik bir merkez olma yolunda önemli bir adım atıyor. İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, bu anlaşmanın, havalimanının küresel bir merkez olarak itibarını daha da güçlendireceğini belirtti.

Bu anlaşmaya göre, küresel hava taşımacılığı tesisinin 2024 Kasım ayına kadar tamamlanması planlanıyor. İGA İstanbul Havalimanı, yolcu sayısı açısından Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olmasının yanı sıra, kargo trafiği açısından da Avrupa’nın en iyi 10 havalimanından biri olarak kabul ediliyor. İGA İstanbul Havalimanı Kargo Şehri ve Lojistik Merkezi, büyük bir alanı kapsayarak toplamda 1,4 milyon metrekarelik alana sahip, bunun içinde 195 bin metrekarelik geçici depolama alanı ve 10 bin 800 metrekarelik serbest depo tesisi bulunuyor. Bu anlaşma sonrasında, İGA İstanbul Havalimanı Kargo Şehri ve Lojistik Merkezi’nde faaliyet gösteren kargo şirketlerinin sayısı 19’a çıkacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İGA İstanbul Havalimanı ve FedEx Express Avrupa, Küresel Hava Taşımacılık Tesisi İçin Anlaşma İmzaladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin