İş Bankası Sendikasyon Kredi Sözleşmesini İmzaladı

featured
İş Bankası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İş Bankası sürdürülebilirlik odaklı yeni sendikasyon işlemi kapsamında 3883 milyon Euro ve 224 milyon dolar tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sözleşmesi imzaladı. Abu Dhabi Commercial Bank PJSC Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank koordinatör Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve Standard Chartered Bank ise sürdürülebilirlik koordinatörü olarak görev aldı. Emirates NBD Bank (P.J.S.C) ise ajan banka olarak yer aldı. Toplamda 16 ülkeden 33 bankanın katıldığı sendikasyon kredisi dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere temin edildi.

Sosyal ve Ekonomik Etkisini Artırıyor

Kredinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümü Euro diliminde Euribor +%400 ve ABD Doları diliminde SOFR +%425 maliyetle gerçekleşti. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın sürdürülebilirlik temalı kaynak teminini stratejik hedeflerinin bir parçası olarak değerlendirdiklerini belirtti. Yalçın yeni sendikasyon kredisinin deprem felaketinden etkilenen bölgeye finansman sağlayarak iyileşmeye kalıcı katkı yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Aynı zamanda İş Bankası kadının iş hayatına katılımını sürdürülebilir kalkınmanın bir gereği olarak gördüğünü vurguladı.

Sürdürülebilirlik Sendikasyon Kredisiyle Kadın Girişimcileri Destekliyor

Kadının Güçlenmesi Bildirgesi’nde belirlenen ilkeler doğrultusunda kadının toplumdaki yerini ve ekonomideki rolünü güçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Yalçın yeni kaynakla müşterilerin dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek sağlamayı ve sosyal alandaki etkilerini artırmayı sürdüreceklerini söyledi. İş Bankası’nın gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik odaklı sendikasyon kredisinde küçük ve orta ölçekli kadın girişimcilere verilecek nakdi kredi tutarı ile depremden etkilenen 11 şehirde kullanılacak tüketici kredileri tutarı gibi sürdürülebilirlik performans kriterleri belirlendi. Bu hedeflere ulaşılması durumunda kredide faiz indirimi yapılacak.

İş Bankası
İş Bankası

Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Katkıda Bulunuyor

İş Bankası sürdürülebilirlik ilke ve değerlerini benimseyerek finans sektöründe öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor. Yaptığı bu yeni sendikasyon kredisi anlaşmasıyla hem kadın girişimcilerin güçlenmesine destek olacak hem de depremzedelere yardım eli uzatacak. Bu sayede sosyal etkisini artırarak Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmayı sürdürecek. İş Bankası’nın sürdürülebilirlik odaklı kaynak temini stratejisi çevresel ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmeyi toplumsal etki yaratmayı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İş Bankası Sendikasyon Kredi Sözleşmesini İmzaladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin