İsmail Kartal: ‘’Szymanski İçin Başkan Ali Koç’a Ricada Bulundum’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Çaykur Rizespor maçının ardından medya mensuplarının karşısına çıktı. 3 puanla haftayı kapattıkları için mutlu olduklarını belirten tecrübeli hoca, ‘’ Szymanski çok özel bir futbolcu. Transfer edilmesi için Başkan Ali Koç’a ricada bulunmuştum’’ dedi.

Fenerbahçe 3 Puanı Aldı

Trendyol Süper Lig’de 7’nci hafta maçları nefes kesti. Süper Lig’de şampiyonluğun en önemli adayları arasında gösterilen Sarı Kanarya, 3 puan ile haftayı kapattı. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor maçı sarı lacivertli taraftarların yüzünü güldürdü. Karadeniz temsilcisini 5-0’lik skorla mağlup eden Fenerbahçe, zirvedeki yerini korumayı başardı. Fenerbahçe’nin puan tablosundaki en yakın rakibi ise Galatasaray olmaya devam ediyor. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, ‘’Hem oynadığımız oyundan hem de 3 puanı almaktan dolayı mutluyum’’ diye konuştu.

‘’Amacımız Pozitif Şekilde Futbol Oynamak’’

Fenerbahçe’nin her maça aynı konsantrasyonla hazırlandığına dikkat çeken teknik direktör İsmail Kartal, ‘’Çaykur Rizespor maçı için iyi bir antrenman süreci geçirdik ve iyi hazırlık yaptık. Rakibimiz, Süper Lig’de yer alan genç ekiplerden birisiydi. Çok koşan oyunculara sahipler. Bizim oyuncularımızda her geçen gün oyun gücünü geliştirmeye çalışıyor. Bugün oynadığımız maçın başından son bölümüne kadar taktiklerimizi sahaya yansıttık. Skor 1-0 dahi olsaydı önemli pozitif şekilde oyun oynamamız. Futbolcularımızda iştahlı bir şekilde oynadığı için mutluluk duyuyorum. Kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal Oyuncusunu Övdü

Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde oyuncu kadrosuna kattığı Sebastian Szymanski ise maçın yıldızı oldu. Tecrübeli teknik adam Sebastian Szymanski’nin transfer dönemiyle ilgili önemli bir bilgi verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan transfer edilmesi için özel ricada bulunduğunu belirten Kartal, ‘’Çok özel ve farklı bir futbolcu. Başkanımız benim ricamı kırmayarak transferini tamamladı. Transfer süreci çok zor oldu. Alex ile kıyaslanmasını anlıyorum ama farklı bir oyun şekli var. Bu şekilde devam etmesini umuyorum’’ şeklinde konuştu.

‘’Fenerbahçe Doğru Yolda İlerliyor’’

Fenerbahçe’deki futbolcuların henüz yüzde 100’lük performansına ulaşmadığına dikkat çeken teknik direktör İsmail Kartal açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Kısa zaman içerisinde kendi sistemimize dönüş sağladık. Geçtiğimiz sezondan çok farklı oynuyoruz. Yeni transferlerimizin birbirine uyumlu hale gelmesini sağladık. Bu süreci yönetmek çok zor olsa da ekip arkadaşlarıma güveniyorum. Sürekli Samandıra tesislerinde çalışıyoruz. Dışarı dahi çıkmıyoruz. Oyuncularımızın hala öğrenecekleri şeyler var. Geçtiğimiz haftalarda henüz tam olarak hazır değiliz demiştim. Şu anda ise doğru bir yolda ilerliyoruz. Amacımız bu şekilde sezon sonuna ulaşmak olacak. Çok fazla yağmurun yağdığı maçlar kaleciler için tehlikeli olur. Hata payı daha yüksektir. Livakovic ile sürekli iletişim halindeydik. Zaten kalesine bir top geldi, onu da kurtardı. Takım olarak hücumda olduğu kadar savunma için de çalışmalarımız sürüyor.’’

İlhan Palut: ‘’Sahada Yok Olduk’’

Fenerbahçe’nin rakibi Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut ise mağlubiyetten ziyade, oynanan oyundan rahatsızlık duyduğunu açıkladı. Fenerbahçe maçının zor geçeceğinin farkında olduklarını ifade eden İlhan Palut, ‘’Fenerbahçe, sezon başından bizim maça kadar iyi bir süreç geçirdi. Bizim maçta da en üst seviyede oyun oynadılar. Takımım ise sahada yok oldu. Bunu düşünmediğimiz gibi çalışmalarımızda bu şekilde değildi. Özellikle maçın ikinci yarısında kalemizde gördüğümüz üst üste gollerinde moralimizi etkilediğini söyleyebilirim. Goller, kötü oyunun tuzu ve biberi olabilir. Bu maçtan önemli dersler çıkarmamız gerekiyor. Oyuncularımın yeniden özgüvenlerini kazanması ve mental olarak maçlara hazırlanması gerekecek’’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsmail Kartal: ‘’Szymanski İçin Başkan Ali Koç’a Ricada Bulundum’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin