İzmir Menderes Belediyesi’nde İhale Ve Rüşvet Soruşturması

İhale Ve Rüşvet Soruşturması
İhale Ve Rüşvet Soruşturması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Menderes Belediyesi’nde gerçekleşen İhalelerde Usulsüzlük ve Rüşvet soruşturması kapsamında eski başkan Mustafa Kayalar dahil 6 tutuksuz sanığın yargılandığı davada savcıdan önemli bir talep geldi. Savcı soruşturmanın genişletilmesi için 4 talepte bulunurken mahkeme heyeti bu taleplerin değerlendirilmesi için duruşmayı 29 Aralık’a erteledi.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 2018-2021 yılları arasında toplam 10 çöp toplama ve iş makinesi kiralama ihalesinde usulsüzlük tespit edildi. Bilirkişi raporuna göre 7 ihalede ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçu işlenmiş ve kamunun 9 milyon 934 bin lira zarara uğratıldığı belirlendi. Bu nedenle geçen yıl temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı.

Özdere’deki 5 Yıldızlı Otel İnşaatında Rüşvet Skandalı

İhale Ve Rüşvet Soruşturması

İhale Ve Rüşvet SoruşturmasıSoruşturmanın devamında elde edilen belgeler Özdere’deki 5 yıldızlı otelin imar planına aykırı olarak yapıldığını ortaya çıkardı. İddiaya göre bu imar izni karşılığında Bodrum’da bulunan 2 villanın rüşvet olarak verildiği iddiasıyla Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar Belediye Meclis Üyesi Ertan G. mimarlık şirketinin sahibi ve otel müdürü gözaltına alındı.

Operasyon İhalelerde Usulsüzlük ve Rüşvet olmak üzere 2 dalga halinde gerçekleşti. Emniyetteki işlemlerin ardından şüphelilerden biri serbest bırakıldı 31 kişi ise adliyeye sevk edildi. ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 22’si savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı 5’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. ‘Rüşvet’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Mustafa Kayalar dahil 4 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kayalar belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

Mustafa Kayalar ve 5 Şüpheli Hakkında 12 Yıla Kadar Hapis Cezası

Başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Mustafa Kayalar dahil 6 şüpheli hakkında 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle mahkemeye sunuldu. İddianamede Akyarlar Mahallesi’ndeki bir yapının devrinde yaşanan usulsüzlük ve taşınmazın edinme bedeli ile rayiç değeri arasındaki yüksek fark vurgulanarak şüphelilerin beyanları ve tapu kayıtlarındaki tutarsızlıklara dikkat çekildi. Ayrıca Akyarlar Mahallesi’nde başka bir taşınmazın devri sırasında da benzer bir durumun yaşandığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Menderes Belediyesi’nde İhale Ve Rüşvet Soruşturması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin