Kahramanmaraş’taki Deprem Sonrası Yerinde Dönüşüm Projesine 245 Bin Başvuru

Deprem
Deprem
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kahramanmaraş’taki sonrası başlatılan yerinde dönüşüm projesine 245 bin başvurunun yapıldığını açıkladı. Özhaseki bakanlık olarak depremin ardından hemen çalışmalara başladıklarını ve bu sürecin aralıksız devam ettiğini belirtti.

Bakan Özhaseki Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere şehre geldi. Vali Mükerrem Ünlüer milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte koordinasyon toplantısına katılan Özhaseki daha sonra Azerbaycan’ın konut ve okul yapacağı alanda incelemelerde bulundu.

Deprem
Deprem

Bakan Özhaseki’den Yerinde Dönüşüm Müjdesi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki şu ana kadar 200 binden fazla konutun ihalesini yaptıklarını ve bu konutların kısa süre içinde hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacağını ifade etti. Ayrıca vatandaşlardan gelen istek üzerine yerinde dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini ve bu kapsamda 245 bin kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Özhaseki Depremin Ardından Şehirlerde Yeni Projelerle Sosyal Hayatı Canlandırmayı Hedefliyor. Depremin yaşandığı şehirlerde sosyal hayatı canlandırmak ve insanların geri dönüşünü sağlamak amacıyla yeni projeler geliştirdiklerini vurguladı. Şehir merkezlerinin bir an önce ayağa kalkması için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan bu çerçevede Kahramanmaraş’ta bir meydan oluşturulması ve ana caddelerin kısa sürede ayağa kaldırılması için kararlar aldıklarını açıkladı.

Azerbaycan Mahallesi’nde İnşaat Başlıyor Şehre Estetik Katkı Sağlayacak

Özellikle fay hattının geçtiği bölgelerde güvenli bir inşaat için gerekli önlemleri aldıklarını söyleyen Özhaseki Azerbaycan Mahallesi’nde yapılacak konutların zemin etütlerinin tamamlandığını ve inşaatın başlayacağını belirtti. Bu bölgede gerçekleştirilen kazık çalışmalarının bedelinin yaklaşık 40 milyon dolar olduğunu ifade eden Bakan projenin tamamlandığında şehre estetik olarak katkı sağlayacak binaların ortaya çıkacağını dile getirdi.

Son olarak ana caddeler üzerinde belirlenen yerlerde resen inşaata başlayacaklarını söyleyen Bakan Özhaseki vatandaşların açılan imkânlardan faydalanarak yerinde dönüşüm projesini hızlandıracağına inandığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kahramanmaraş’taki Deprem Sonrası Yerinde Dönüşüm Projesine 245 Bin Başvuru

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin