Karpuz Yiyenlere Müjde! Yeni Bir Yararı Ortaya Çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karpuz çekirdeği cilt rahatsızlıklarına iyi geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Sena Genç yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan karpuzun çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin oldukça faydalı olduğunu ifade ediyor. Karpuz çekirdeklerinin içerdikleri magnezyum sayesinde cilt görünümünü iyileştirmeye yardımcı olduğunu söylüyor. Kuru ve kaşıntılı cilt problemleri egzama gibi rahatsızlıklarda kullanılabildiğini ifade ediyor. Karpuzun çekirdeğini çiğneyerek veya doğrudan yutarak tüketmenin aynı etkiyi sağladığını belirtiyor. Günlük olarak 1 avuç karpuz çekirdeği tüketilebileceğini öneriyor.

Karpuzun Kalp Sağlığına Faydaları ve Antioksidan İçeriği

Karpuzun faydaları hakkında konuşan Diyetisyen Genç karpuzdaki likopen ve sitrülinin kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürerek kalp sağlığını desteklediği ifade ediliyor. Ayrıca likopenin kolesterolü düşürmede yardımcı olduğu ve yüksek kolesterolün neden olduğu oksidatif hasarı önlemeye katkı sağladığı belirtiliyor.

Likopenin kolesterol ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu ve yüksek kolesterolün neden olduğu oksidatif hasarı önlemeyi kolaylaştırdığını belirtiyor. Ayrıca karpuzun sitrülin içeriği sayesinde egzersiz performansını artırabileceğini ekliyor. Karpuz C vitamini karotenoidler likopen ve cucurbitacin E gibi birçok antioksidan içerdiğini ve bu bileşiklerin serbest radikallerle savaşarak inflamasyonu azaltmaya yardımcı olduğunu ifade ediyor.

Karpuz Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Besin Değerleri

Karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri hatırlatan Diyetisyen Genç karpuzun su ve lif içeriğinin yüksek olduğunu ve birçok vitamin ve mineral içerdiğini belirtiyor. Ancak şeker içeriğinin yüksek olduğu için özellikle şeker hastalarının ölçülü miktarda tüketmeleri gerektiğini vurguluyor. Diyetisyen Genç aşırı karpuz tüketiminin ishal şişkinlik gaz ve sindirim sorunlarına yol açabileceğini ve kan şekeri düzeylerinin yükselmesine neden olabileceğini söylüyor.

Diyetisyen Sena Genç ayrıca karpuzun besin değerleri hakkında bilgi veriyor. Karpuzun yüzde 91’inin su yüzde 7.5’inin karbonhidrat olduğunu ve 100 gramında 30 kalori bulunduğunu ifade ediyor. Ayrıca 1 porsiyon 150 gram karpuzda 45 kalori olduğunu belirtiyor.

Karpuz
Karpuz

Karpuz Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları: Cilt Saç Kalp ve Sinir Sistemine Destek

Karpuz çekirdeğinin faydalarına değinen Diyetisyen Genç karpuz tohumlarının cilt sağlığını iyileştirdiğini belirtiyor. Karpuz çekirdeklerinin cildi nemlendirdiğini egzama gibi rahatsızlıklarda kullanılabileceğini ve yaşlanma sürecini yavaşlatabileceğini ifade ediyor. Ayrıca saçları güçlendirdiğini ve saç büyümesini desteklediğini söylüyor.

Karpuz çekirdeklerinin kalp sağlığına da faydalı olduğunu ve sinir sistemini desteklediğini belirtiyor. Ayrıca erkek üreme sistemi için önemli olan sperm kalitesini artırabileceğini ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğunu söylüyor. Genç herhangi bir hastalık olmadığında günde 1-2 porsiyon karpuz tüketilebileceğini öneriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karpuz Yiyenlere Müjde! Yeni Bir Yararı Ortaya Çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin