Kartlarla Yapılan Alışverişlerde Yeni Dönem: 3 Farklı Seçenek Sunulacak!

Kartlarla yapılan alışverişlerde yeni
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) son derece önemli bir adım atarak, kartlı alışverişlerle ilgili yeni bir düzenlemeye imza attı. Artık, kart kullanıcıları kâğıt slip almak zorunda değiller. Bu belgeleri dijital olarak alabilecekleri bir sistem getirildi. Kâğıt slip yerine dijital slip almak isteyenlere sunulan 3 farklı seçenek sayesinde, müşterilerin işlemlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilecekleri düşünülüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), POS cihazlarında kullanılan kâğıt miktarının azaltılması için yeni bir düzenleme planlıyor. Düzenleme ile birlikte, kartlı alışveriş işlemlerinde kağıt slip almak istemeyen kart kullanıcıları, bu belgeleri artık dijital olarak alabilecek ve saklayabilecekler. Böylece, hem çevre dostu bir uygulama hayata geçirilecek hem de kullanıcıların belgeleri saklaması daha kolay hale gelecek. BDDK’nın bu adımı, bankaların çevreye ve müşteri memnuniyetine verdiği önemi gösteriyor.

[jpg-to-webp output image]

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kartı çıkaran banka ile kartı işleme alan bankanın aynı olması durumunda yapılan işlemlerde ise en geç 1 Eylül 2023, farklı olması durumunda ise 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren yeni düzenlemelerin uygulanacağını duyurdu. Bu düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte kağıt ve doküman kullanımının azalması, hizmet maliyetinin düşürülmesi, zaman tasarrufu sağlanması ve karbon ayak izinin azaltılması gibi faydaların yanı sıra çevreyi bozmadan sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen yeşil ekonomi açısından da büyük önem taşıdığı belirtildi.

Alışveriş İçin Kağıt Yerine Dijital Slip Seçeneği Sunulacak

Bankalar, kart kullanıcılarına kağıt slip yerine dijital slip seçeneği sunacak. Bu tercihlerini bankaların mobil uygulamaları ve internet bankacılığı kanalları üzerinden verebilecekler. Kullanıcılara üç seçenek sunulacak: “temassız işlem limitinin altında slip almak istemiyorum”, “hiçbir işlemde slip almak istemiyorum” ve “tüm işlemlerimde slip almak istiyorum”. Müşteriler, istedikleri zaman tercihlerini değiştirebilecekler. Bu uygulama, kağıt kullanımını azaltarak alışveriş için çevreyi korumayı hedefliyor.

Doğayı korumak adına atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Artık kâğıt slipler elektronik ortamda düzenlenecek. Bu sayede her 1 ton slipe için 17 ağaç kurtarılacak. Geri dönüşümü mümkün olmayan kâğıt sliplerin yerine dijital slip uygulamasının kullanılması, doğaya önemli bir katkı sağlayacak. Bu adım, ağaçların kesilmesini engelleyerek doğal dengenin korunmasına yardımcı olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kartlarla Yapılan Alışverişlerde Yeni Dönem: 3 Farklı Seçenek Sunulacak!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin