Konserve Hazırlarken Mutlaka Dikkat Edin! Ölümcül Olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, konserve yaparken oluşabilecek clostridium botulinum bakterisinin ölümcül olduğunu vurgulayarak, bu bakterinin oluşmasını engellemek için sterilizasyon işleminin önemli olduğunu söyledi. Konserve yapılırken minimum 20 dakika boyunca 121 derecede sterilizasyon yapılması gerektiğine dikkat çeken Manavoğlu, bu işlemle içerisindeki tüm mikroorganizmalardan kurtulmanın önemine vurgu yaptı. Konserve için basınçlı düdüklü tencere kullanmanızı öneren Manavoğlu, bu sayede konserve yaparken güvenli bir şekilde işlem yapabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Metal Kapak Kullanmayın

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, evde konserve yapmanın risklerine dikkat çekerek, yüksek asitli ürünlerin kullanılması gerektiğini söyledi. Ancak yüksek asitli ürünlerin yanı sıra sebzelerin de konserve yapıldığını belirten Manavoğlu, bu durumda risksiz bir şekilde işlem yapmak için kaliteli ve hijyenik malzemelerin kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Alınan ürünlerin kaliteli, sağlıklı ve taze olması gerektiğinin altını çizen Manavoğlu, metal kapakların tekrar kullanılmaması konusunda da uyarıda bulundu. Cam kavanozların tercih edilmesi gerektiğini belirten Manavoğlu, evde konserve yaparken hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ölümcül Olabilir

Ali Manavoğlu, konserve yapmanın önemine dikkat çekiyor. Evde normal düdüklü tencerelerde bu işlemin yapılamayacağını belirten Manavoğlu, bu nedenle ürünlerin fabrikalarda özel bir ısı işlemine tabi tutulduğunu söylüyor. Konserve yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise clostridium botulinum adlı bakteridir.

Konserve
Konserve

Bu bakterinin ürettiği botulinum zehri çok tehlikeli bir zehirdir ve 7-8 gramı yüzlerce, hatta binlerce insanı öldürebilir. Ayrıca bu zehir, botoks adı verilen kozmetik bir işlemin temelini oluşturur ve yapıldığı bölgedeki kas hücrelerini felç eder. Bu nedenle konserve yaparken hijyen kurallarına uyulması son derece önemlidir.

Son Kullanım Tarihine Dikkat Edin

Ali Manavoğlu, konserve yaparken ayrıca ürünlerin son kullanma tarihi ve saklama koşullarına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmiş olması veya uygun şekilde saklanmamış olması, tüketicilerin sağlığına ciddi zararlar verebilir. Ayrıca konserve yapılırken kullanılan malzemelerin de hijyenik olması gerektiğini belirten Manavoğlu, sağlık açısından en uygun olan yolun, konserve işlemini fabrikalarda yaptırmak olduğunu söylüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konserve Hazırlarken Mutlaka Dikkat Edin! Ölümcül Olabilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin