Okan Buruk: ‘’3’ncü Golü Atabilirdik’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray gruptaki ilk maçına çıktı. Okan Buruk ve öğrencileri sarı kırmızılı taraftarların önünde oynanan maçtan 2-2’lik skorla ayrıldı. Maçın son bölümünde buldukları 2 gol ile geri dönüş sağladıklarını belirten Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ‘’Bizim için puan almak önem taşıyordu. Süre biraz daha olsaydı 3’ncü golü de kaydedebilirdik’’ dedi.

”Maça Geri Dönüşümüz Önemliydi”

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray gruptaki ilk maçında Kopenhag’ı ağırladı. 2-2’lik skorla sona eren maçın ardından medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, puan kazanmanın önemine değendi. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında ilk maça çıktıklarını belirten Okan Buruk, ‘’Maçın özellikle ilk yarısında çok sayıda pozisyona girdik. Aslında gol atmaya yakın olarak ilerliyorduk, lakin golü biz yedik. Bu durum takım üzerinde olumsuz bir etki yarattı. Buna rağmen ilk yarıda da gol arayışımız sürdü. Maçın ikinci yarısında ise durumlar tersi yönde ilerledi ve rakibimizin oynaması için şans tanıdık. Oyuncu değişikliği esnasında da 2’nci golü kalemizde gördük. Oyuna ikinci yarıda 4 oyuncu dahil oldu. Hücum bölgesinde oyuncu değişiklikleri ile daha etkili olduk. Rakibimiz de 10 kişi kaldık. Geri dönüşümüz önem taşıyor’’ diye konuştu.

‘’Oyuncular Yanlış Tercih Yaptı’’

Galatasaray-Kopenhag maçını değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ‘’Oyun içerisinde yorulmaya bağlı olarak hatalı tercihler yapılabilir. Benim de hiç beklemediğim tercihler yapıldı. Genel olarak maçı değerlendirdiğimiz de oyuna iyi başlayan takım bizdik. Maç içerisinde belirli zamanlarda iyi oynamasak bile iyi bitiren takımdık. Biz 3 puan alacağımızı bekliyorduk. Kazanmak için sahaya çıktık ve istedik. Maç sonuna baktığımızda 2-0’lık skordan 2-2’ye gelmek ve buradan puanla ayrılmak önemli oldu. Psikolojik açıdan geri dönüş sağlamamız önem taşıyor, tabii ki mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz. Takımımız hem yarış içerisinde hem de hazır duruma gelmek için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan istatistikler açısından topa sahip olunmasından, rakip ceza sahası içerisinde topla buluşmaya kadar önde olan taraf biz oldu. Buna karşılık kötü diyebileceğimiz 2 golü kalemizde gördük’’ şeklinde konuştu.

 Okan Buruk Eleştirilere Yanıt Verdi

2-2’lik skorla sona eren Galatasaray-Kopenhag maçının ardından medya mensuplarının karşısına çıkan Teknik Direktör Okan Buruk eleştirilere de yanıt verdi. ‘’Oyuncu değişikliklerinde geç kaldınız mı?’’ sorusunu yanıtlayan Okan Buruk şu açıklamalarda bulundu:

‘’Maçın 55’inci dakikasında oyuncu değişiklikleri için ısınan oyuncularımızı çağırdık. Maça girecek olan oyuncularımızın hazırlandığı esnada ise rakibimiz 2’nci golü buldu. Maç içerisinde bazı oyuncularımızın iyi olmadığını gördük. Yerine oyuna alacağımız oyuncularımızın hazırlık süresi oluyor. Oyun bize iyi gitmediğimizi göstermişti. Oyuncu değişikliği için 58’nci dakikanın geç olduğunu düşünmüyor. Hatta süre açısından erken bile olabilir. Bazı teknik direktörlerin maç esnasında oyuncu değişikliği yapmadığını da görüyoruz. Dünya çapındaki üst seviye hocaların da 5 oyuncu değişiklik hakkını kullanmadığına şahitlik ediyoruz. Maçın başlamasında ve oyunun sürmesine bağlı olarak kararlar alıyorsunuz ve bunlar önem taşıyor. Her oyuncu için farklı yorulma durumları olabiliyor. Bazı oyuncularımızın şu aşamada yüzde yüz hazır olmadığını da bilmemiz gerekiyor. Örneğin Zaha’yı oyuna aldığımız süre onun kaldırabileceği zamanı kapsıyordu.’’

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okan Buruk: ‘’3’ncü Golü Atabilirdik’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin