Remzi Çayır: “Sadece Vergileri Artırarak Ve Ardı Ardına Zam Yaparak Türkiye Yönetilemez”

Remzi Çayır
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır, bir vatandaşın evini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Çayır, Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini belirterek, Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle birlikte birçok mal ve hizmetin vergi artışlarıyla fiyatlarının etkilendiğini hatırlatan Çayır, “Sadece vergileri artırarak ve ardı ardına zam yaparak Türkiye yönetilemez. Üretim durumu nasıl? Ne kadar üretim gerçekleştirildi? Üretilen malın fiyatı ne kadar? İhracat ve ithalat ne seviyede? Bu üretim ekonomisi içinde istihdam oranı yükseldi mi, yani işsizlik azaldı mı? Bunlara odaklanmamız gerekiyor. Gittikçe hayatın daha da zorlaştığı bir noktadayız” şeklinde konuştu.

Remzi Çayır: “Türkiye’nin Doğru Bir Adım Ve İstikrarlı Bir Yönetim İhtiyacı Var.”

Çayır, kira artışlarıyla ilgili olarak, “Bir ülkede bir kişinin aldığı maaş kadar yüksek bir kira olur mu? Hatta asgari ücretle çalışan bir kişinin kirası asgari ücretten daha yüksek olur mu? Bir vatandaş 11.402 TL asgari ücret alırken, kiralar 11.000, 12.000 veya 13.000 TL gibi rakamlara çıkıyor. Sadece kira için çalışan bir baba ya da aile fertleri nasıl geçimlerini sağlayacak? Türkiye böyle bir şekilde yönetilebilir mi? Türkiye, hatta 2 sene bile böyle yönetilemez. Türkiye’nin doğru bir adım ve istikrarlı bir yönetim ihtiyacı var. Milletimizle doğruları paylaşmak için zaman kaybetmeden harekete geçmeliyiz” dedi.

Remzi Çayır, “Türkiye’yi yönetenlerin öncelikle millete karşı dürüst olması gerekiyor. Kur Korumalı Mevduat uygulamasından vazgeçmeliyiz. Bunun hiçbir faydasını görmüyoruz. Döviz kuru daha da yükselecek. Zenginleri daha da zenginleştirmekten vazgeçip, fakirin durumunu iyileştirmek için yeni yollar açmalıyız. Dürüstlük, millete gerçekleri olduğu gibi anlatmaktır ve çözümlere akıl, bilim ve rasyonaliteyle yaklaşmaktır. Bunları yapmadığımız sürece hiçbir sorunu çözemeyiz. Fakirlikten kurtulma, kira artışlarına “dur” diyebilme ve aldığımız maaşın kiranın en az 2-3 katı olduğu bir Türkiye özlemi için öncelikle düşünce yapımızı değiştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Remzi Çayır: “Sadece Vergileri Artırarak Ve Ardı Ardına Zam Yaparak Türkiye Yönetilemez”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin