Şanlıurfa’da İşçiler Yasağı Rağmen Eylem Yaptı: Polis Coplarla Müdahalede Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler eylem yaptı. Valilik tarafından eylem yapılmasının yasaklanmasına rağmen 450 kişiden oluşan fabrika işçileri protesto gösterine devam etti. 3 gündür devam eden protestolara hem jandarma hem de polis müdahale etti. 9 kişinin gözaltına alındığı eylemlerde fabrika işçileri işten çıkartılan 7 arkadaşlarının yeniden işe alınmasını talep etti. BİRTEK-SEN sendikasına bağlı olan işçiler, polis müdahalesine rağmen fabrika önünden ayrılmayı reddetti.

Şanlıurfa’da İşçiler Protesto Eylemi Yaptı

Şanlıurfa’nın 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada işçiler ayaklandı. 700 işçinin çalıştığı fabrikada sendika krizi ortaya çıktı. 450 işçinin bağlı oldukları sendikadan istifa etmesi fabrika yönetimi tarafından sert tepkiyle karşılandı. Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’na (BİRTEK-SEN) üye olduğu tespit edilen 450 işçiden 7’sinin görevine son verildi. Fabrika işçileri ise arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto ederek iş bırakma eylemine başladı. Sendika değişikliği yaptıkları gerekçesi ile işlerine son verilen 7 kişinin yeniden işe alınması için eylemin başlatıldığı açıklandı. 3 gündür fabrika önünde devam eden protesto gösterileri yoğun ilgi çekti. Tekstil fabrikası sahibi tarafından eylem yapan işçilerle ilgili jandarmaya şikayette bulunuldu.

Şanlıurfa Valiliği’nden Yasak Kararı Çıktı

Şanlıurfa’nın 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında sendika değişikliği nedeniyle başlayan eylemle ilgili Valilik harekete geçti. Valilik tarafından 4 gün boyunca hem şehir merkezinde hem de ilçelerde eylem yapılmasına yasak getirildi. Valiliğin yasak kararı kapsamında yürüyüşlerin de yer aldığı açıklandı. 2 Aralık’a kadar gösteri, yürüyüş ve eylem türlerindeki tüm etkinliklerin yasaklandığı duyurusu yapıldı. Şanlıurfa Valiliği’nin yasak kararına rağmen işçilerin geri adım atmadığı tespit edildi. Tekstil fabrikasının önünde beklemeye devam eden işçilere hem polis memurları hem de jandarma ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’nın (BİRTEK-SEN) Başkanı Mehmet Türkmen’in de katıldığı eylemde işçiler, sendika değiştirdikleri gerekçesi ile görevlerine son verilen 7 arkadaşlarının yeniden işlerine dönmesini talep etti. Fabrika sahibinin ise 3 gündür devam eden protesto gösterilerine rağmen işten çıkarılan işçilerin geri alınma talebine olumlu yanıt vermediği belirtildi.

Polis Ekipleri Eylem Yapan İşçileri Gözaltına Aldı

2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen jandarma ekipleri, işçilerin dağılması için uyarı yaptı. Valiliğin aldığı yasak kararının hatırlatıldığı işçiler eyleme devam edeceklerini açıkladı. Bunun üzerine polis ile jandarma tarafından fabrika işçilerinin dağılması için müdahale gerçekleştirildi. İşçilerin, fabrika önünden ayrılması için polisin copla müdahale ettiği görüldü. Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, güvenlik güçleri tarafından yapılan uyarıları dikkate almadı. Polis ekipleri ile işçiler arasındaki tartışma arbedeye dönüştü. Polis, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in gözaltına alındığını açıkladı. Sendika yetkilileriyle birlikte fabrika işçisi olan toplam 9 kişi polis tarafından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Eyleme katılan işçiler ise fabrikanın önünden ayrılmayı reddetti. İşçilerin, fabrika sahibinden gelecek olan yanıtı beklemeye devam edeceği açıklandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şanlıurfa’da İşçiler Yasağı Rağmen Eylem Yaptı: Polis Coplarla Müdahalede Etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin