Sıfır Faizli Krediyle Kadın Girişimcilere 3 Milyon TL Destek Sağlanacak

Kadın Girişimciler
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKONFED, Türkiye İş Bankası iş birliği ve UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nin teknik desteğiyle gerçekleştirilen ‘Girişimde Kadın Gücü’ projesi kapsamında, girişimci kadınlara toplamda 3 milyon lira tutarında kredi desteği sağlanacak.

Bu proje, girişimci kadınların iş yapma kapasitelerinin artırılması, dijital dönüşüme uyum sağlamaları ve iletişim ağlarının güçlenmesi hedefileniyor. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından yönetilen proje, Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilmekte olup Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nin teknik desteğini alıyor.

Kadın Girişimcilere Eğitim Desteğinin Yanı Sıra Finansal Destek De Sağlanacak

Proje kapsamında, eğitim desteğinin yanı sıra finansal destek de sağlanacak. Eğitimlere katılarak mentorluk desteği almaya hak kazanan kadınlar arasından seçilen girişimci kadınlara, teminatsız ve sıfır faizli olarak en fazla 100 bin lira tutarında kredi desteği verilecek. Kredinin garantörlüğünü Applied Value Group (AVG) üstlenirken finansmanını İş Bankası sağlayacak. Ayrıca, başarıyla tamamlanan 10 girişimci kadına İş Bankası tarafından iş geliştirme desteği sağlanacak ve 3 girişimci kadına ABD Silikon Vadisi ziyareti ödülü verilecek.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, girişimcilik kültürünün ekonominin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade ederek, ülkemizdeki girişimci kadın sayısının artması ve paydaşların bir araya gelerek bu kültürün inşasına katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Sönmez, Girişimde Kadın Gücü’nün sadece sağladığı desteklerle değil, paydaş çeşitliliğiyle de örnek bir proje olduğunu vurguladı.

“5 Yılda 15.000 Girişimci Kadına Finansal Okuryazarlık Eğitiminin Verilmesini Hedefliyoruz”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem ise girişimci kadınlara yönelik sunulan her desteğin ve alınan her inisiyatifin büyük önem taşıdığını ifade etti. Erdem, refah ve gelişmişlik düzeyinde iyileşme ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın, kadınların iş hayatının bir parçası olduğu bir dünyayla mümkün olduğunu belirtti. Bu çerçevede, Girişimde Kadın Gücü Projesi kapsamında seçilecek kadın girişimcileri teminatsız ve sıfır faizli bir krediyle finansal olarak desteklemeyi hedeflediklerini söyleyen Erdem, Geleceğe Güç Katan Girişimci Kadınlar çatısı altında 5 yıl içinde 15.000 girişimci kadına finansal okuryazarlık eğitimi vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Applied Value Group Türkiye CEO’su Reyhan Baylan da, “Grup olarak kadın istihdamı ve girişimci kadınların desteklenmesi önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir. Çünkü kadınların iş yaşamında aktif olarak yer alması, yaratılan katma değeri artırırken toplumsal alandaki cinsiyet eşitsizliklerinin de önüne geçmektedir. Bu nedenle, proje kapsamında garantörlüğümüzün yanı sıra girişimcilere düzenli mentorluk ve gönüllü eğitim desteği de sağlayacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sıfır Faizli Krediyle Kadın Girişimcilere 3 Milyon TL Destek Sağlanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin