315 Marka Toplamda 526 Adet Web3 Projesi Başlattı

315 Marka Toplamda 526 Adet Web3 Projesi Başlattı
315 Marka Toplamda 526 Adet Web3 Projesi Başlattı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse, Blokzinciri, NFT ve sürükleyici deneyimlerle birlikte anılan internetin yeni versiyonu olan Web3’e yönelik yapılan bir araştırmaya göre 2022 ve 2023 yılları içerisinde 315 marka toplamda 526 adet Web3 projesi başlattı.

315 Marka Toplamda 526 Adet Web3 Projesi Başlattı
315 Marka Toplamda 526 Adet Web3 Projesi Başlattı

315 Marka Toplamda 526 Adet Web3 Projesi Başlattı

Yapılan bir araştırmaya göre 2022 ve 2023 yılları içerisinde 315 marka toplamda 526 adet Web3 projesi başlattı. 2021 yılından itibaren popülerlik kazanmaya başlayan Web3 kavramı, 2022 ve 2023 yılarında blokzinciri ekosisteminde yaşanan gelişmelere rağmen kurumsal markaların ilgi odağı olmayı başarmış durumda.

NFT Technologies tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2022 yılı boyunca 2023’ün ilk çeyreğinde, 315 marka toplamda 526 adet Web3 projesi başlatmış durumda.

Konuya dair değerlendirmelerini paylaşan Gate TR İş Geliştirme Müdürü Didem Gülyuva, “Metaverse, NFT, sürükleyici deneyimler, artırılmış gerçeklik ve kripto para birimi kavramlarıyla birlikte anılan Web3, dalgalı piyasa koşullarına rağmen ilgi odağı olmayı sürdürdü.” dedi.

Dünya Genelinde Birçok Sektöre Dair Şirket Yatırım Yapmaya Başladı

Kripto para birimlerinin ve merkeziyetsiz finans uygulamalarının ve Web3 teknolojisinin dünya çapında her geçen gün daha da fazla kabul görmesiyle birlikte, söz konusu teknolojinin potansiyelini anlayan markalar da ilgili teknolojiye yatırım yapmaya başladı. NFT Technologies’in hazırladığı rapora göre, şimdiye kadar bu teknolojiye yönelik proje başlatan markalar arasında; restoran zincirleri, spor markaları, tekstil devleri ile farklı sektörlerden dünyaca ünlü markalar yer aldı.

İlgili teknolojinin bir pazarlama kelimesi özelliğini gerçek değerini kanıtlayarak geride bıraktığını kaydeden Didem Gülyuva, “Web3 kullanım senaryoları yaygınlaştıkça, kavramın nasıl bir gerçekliğe karşılık geldiği anlaşıldıkça benimsenme oranı da artıyor. Rapora göre markaların başlattığı projelerin yüzde 40’ının 1 yıldan uzun sürmesi de oldukça çarpıcı” ifadelerini kullandı.

Katılımcıların Yüzde 92’si NFT’lere Sahip Olmanın Avantajlı Olduğunu Düşünüyor

DappRadar tarafından yapılan başka bir araştırma ise katılımcıların yüzde 92’sinin, kendilerine fayda sağlayabilecek NFT’lere sahip olmanın avantajlı olduğunu düşündüklerini ortay koymakta.

Söz konusu teknolojinin vazgeçilmez bir konsepti olan NFT’lerin topluluk oluşturmak adına güçlü bir araç olduğunu vurgulayan Didem Gülyuva, markaların, tüketicileri ve potansiyel hedef kitleleriyle etkileşim kurabildikleri her alanda var olmak istediklerini ve bu teknolojinin kullanıcılarının da azımsanmayacak bir kitleye karşılık geldiğini söyledi.

Didem Gülyuva, yukarıdaki açıklamasına ek olarak, NFT’lerin; hayranlığın, marka bağlılığının ve taraftarlığın bir aracı olarak konumlandığını ve markaların, alım gücü yüksek bu kitleye NFT ve söz konusu teknolojinin imkanlarını kullanarak sadakat programları oluşturabildiklerini ifade etti.

Her zaman topluluğuna kulak veren ve küresel trendleri takip eden bir platform olarak Gate TR’nin, ilgili teknoloji geçişini bir tuşa basmakla mümkün kıldığını vurgulayan Didem Gülyuva, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı;

“Gate TR kullanıcıları, platformun sol üstünde yer alan açma kapama tuşunu aktif ederek cüzdanlar, ticaret, zincirler arası işlemler, NFT’ler ve merkeziyetsiz uygulamaların tümünü gerçekleştirebilecekleri Web3 ekosistemine geçiş yapabiliyor. 50’den fazla token’a kadar vadeli işlemde ticaret desteği sunduğumuz kullanıcılarımız, varlıklarının likiditesini koruyabilecekleri araçlara da erişebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, gerçek zamanlı veriler ve güncel trendler sayesinde bir sonraki popüler NFT’yi keşfedebilme şansı yakalıyor. Bu yıl 10. yaşımızı kutlarken, kullanıcılarımızın merkeziyetsiz geleceğin aktif oyuncuları olma süreçlerini kolaylaştırmayı öncelikli amaçlarımızdan biri olarak görüyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
315 Marka Toplamda 526 Adet Web3 Projesi Başlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin