Zonguldak’ta Kaybolan Gemi Mürettebatın Aileleri Üzüntülü Bekleyişi Sürüyor

Zonguldak
Zonguldak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak‘ın Ereğli ilçesinde 19 Kasım’da fırtınada batan “Kafkametler” adlı Türk gemisiyle ilgili acı bekleyiş devam ederken, kayıp 11 mürettebatın aileleri Bozhane Limanı’na gelerek yapılan arama çalışmalarını izledi. Gemide bulunan 3’üncü kaptan Berke Çamurtaş’ın babası Güngör Çamurtaş, çalışmaların yetersiz olduğunu düşündüklerini belirterek devlet yetkililerinden yardım talebinde bulundu.

40 Dalgıç 15 Metre Derinlikte Ve Karaya 20 Metre Uzaklıkta Çalışıyor

Çamurtaş, Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. Çalışmalar bence yetersiz, burada 40 dalgıç olduğu söyleniyor ama dün gittiğimizde sadece 3 dalgıç gördük. Geminin bulunduğu bölge 15 metre derinlikte ve karaya 20 metre uzaklıkta. Ancak neden ulaşılamıyor, anlam veremiyoruz. Fosforlarla aydınlatma yapıp yol açılacakmış, halat çekin, geminin girişlerine halatla tutunarak dalgıçların çıkmasını sağlayın. Bu kadar zor mu bu işler? İcraat bekliyoruz, çocuklarımızı bekliyoruz ifadelerini kullandı.

Zonguldak
Zonguldak

Annenin Acı Feryadı Oğlumun Ölüsünü, Dirisini İstiyorum

Ömer Hebip’in babası Ömer Hebip, 4 gündür buradayız. 4 gündür perişanız. Ben ölü ya da diri oğlumu istiyorum. Hastayım zaten, dayanamıyorum. Oğlumun ölüsünü, dirisini istiyorum. Lütfen bir an önce çıkartsınlar, bir haber bekliyorum” dedi. Annesi Emine Hebip ise duygusal bir şekilde, Yavrularımızı istiyoruz. 4 gündür buradayız, yardım bekliyoruz. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.

Mustafa Nacar’ın ağabeyi Ahmet Nacar ise endişeli bir şekilde, “Ben dünden beri bir gelişme görmüyorum. Devletimden rica ediyorum, kardeşimi ve diğer denizcileri bir an önce kurtarsın. Ölü ya da diri, ama artık canlarımızı istiyoruz. 20-25 dakika önce ‘Hakkınızı helal edin, batıyoruz’ diye bir mesaj atmış. Ondan sonra hiçbirimiz ulaşamadık. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin” şeklinde konuştu.

Acar’ın annesi Gülay Nacar da, “4 günden beri buradayız. Reisicumhurumdan yardım istiyorum. Yavrularımı çıkartsınlar. Bize yardım etsinler. Çok çaresiziz, umutsuzuz. Lütfen yavrularımızı çıkarın, 10 metreden adam çıkmaz mı?” diye ifade etti. Ailelerin bekleyişi sürerken, toplum genelinde yetkililerden daha etkili bir çözüm ve çaba talep ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zonguldak’ta Kaybolan Gemi Mürettebatın Aileleri Üzüntülü Bekleyişi Sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin