İstanbul’da Rüşvet Operasyonunda Akıl Almaz Gözaltı Sayısı

İstanbul Operasyon
İstanbul Operasyon
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul‘da gerçekleşen son rüşvet operasyonu, şehirdeki hafriyat kamyonlarıyla ilgili eksik evraklarına rağmen geçiş izni verildiği iddiasıyla 46 polisin gözaltına alınmasına neden oldu. İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın talimatıyla harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, üç farklı hafriyat firmasına ait yüksek tonajlı kamyonların denetimlerde eksik evrakla geçişine dair rüşvet ihbarı üzerine çalışma başlattı.

İstanbul Operasyon
İstanbul Operasyon

46 Polis Memuru Ve 62 Sivilin Rüşvete Karışmış

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, 3 ayrı hafriyat firmasına ait kamyonların 67 ayrı olayda, toplamda 46 polis memuru ve 62 sivilin rüşvet karıştığı tespit edildi. Gasp büro ekiplerinin tespitlerinin ardından 7 Kasım tarihinde başlatılan operasyonun ilk aşamasında 59 kişi gözaltına alındı. Ancak, gözaltına alınanlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon 21 Kasım Sabahında Gerçekleşti

Operasyonun ikinci aşaması ise 21 Kasım sabahında gerçekleşti. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın talimatıyla yapılan bu aşamada 46 polis memuru gözaltına alındı. Operasyon kapsamında İstanbul, Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak’ta toplamda 46 adrese baskın düzenlendi. Yakalanan polis memurlarının emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Rüşvet Almak/Vermek Suçlarından  İfade Veriyorlar

Yapılan açıklamada, rüşvet almak/vermek suçuyla ilgili projeli ve teknik takipli bir operasyonun yürütüldüğü belirtildi. Toplamda 67 farklı eylemde, 62 sivilin rüşvet verdiği ve 46 polis memurunun rüşvet aldığının tespit edildiği ifade edildi. Bu operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ciddiyetle rüşvetle mücadelede kararlılığını ortaya koyduğu bir örnek olarak dikkat çekiyor. Operasyonun sonuçları, güvenlik güçlerinin yolsuzlukla mücadelede etkili adımlar attığını gösteriyor. Operasyonun detayları ve gözaltına alınan polis memurlarının durumu kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

İstanbul’da gerçekleşen operasyon, hafriyat kamyonlarının eksik evraklarına rağmen geçiş izni verilmesi iddialarını içeriyordu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda, toplamda 67 olayda 46 polis memurunun ve 62 sivilin rüşvetle ilişkilendirildiği tespit edildi. Bu nedenle, rüşvetle mücadele kapsamında, söz konusu polis memurlarına yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın talimatıyla başlatılan operasyonun amacı, yolsuzlukla mücadelede etkili bir adım atmak ve suçla mücadeleyi sürdürmektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Rüşvet Operasyonunda Akıl Almaz Gözaltı Sayısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin