Aziz Yıldırım: ‘’Fenerbahçe’nin Borçları, Mal Varlıklarından Fazlaysa Öderim’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanı Aziz Yıldırım, başkan olduğu dönemde kulübün mali yapısıyla ilgili açıklamalar yaptı. Yıldırım, ‘’Benim dönemimdeki borç miktarı, satın alınan mal varlıklarının üstündeyse hepsini ödeyeceğim, şeref sözüm olsun’’ dedi.

Fenerbahçe camiasında Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’ndaki konuları tartışmaya devam ediyor. Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım ile Başkan Ali Koç’un karşı karşıya gelmesine neden olan tartışma büyüyor. Aziz Yıldırım, Başkan Ali Koç’un kulübün finansal durumuyla ilgili açıklamalarına verdi. Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Koç ve yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Spor gündeminin ilk sırasına yerleşen basın toplantısında Aziz Yıldırım tahtanın başına geçerek mali tabloyla ilgili detayları açıkladı. Başkan Ali Koç’un göreve geldiği günden sonra Fenerbahçe’nin borcunun 3 kart arttığını belirtti.

‘’Biz 612 Milyon Dolar Borç Bırakmadık’’

Fenerbahçe Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda Başkan Ali Koç ve yönetimi tarafından 612 milyon dolar borç bıraktılar açıklamasını değerlendiren Aziz Yıldırım, ‘’Benim başkan olduğum dönemde yaptığımız borcu eve götürmedik. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun inşası için 80 milyon dolar kredi kullandık. Samandıra ve Dereağzı tesisleri için 10’ar milyon dolar harcama yaptık. Faruk Ilgaz Tesisleri yapıldı. FB TV ve radyosu kurulurken 20 milyon dolar harcandı. Kenan Evren Lisesi’nin yapımı için 15 milyon dolar harcama gerçekleştirildi. Topuk Yaylası yapıldı, çeşitli villalar, evler ve araziler satın alındı. Bizim dönemimizdeki toplam harcama miktarı 135 milyon dolardır. Borç içerisinde harcamalarda yer almaktadır’’ dedi.

‘’Fenerbahçe Stadyumu’ndan 40 Milyon Dolar Gelir Sağlanıyor’’

Başkan Ali Koç ve yönetiminin sadece borçlar konusunda kendisini suçladığını; gelirlerle ilgili adını anmadıklarını ifade eden Fenerbahçe eski başkanı Yıldırım, ‘’Bizim zamanında 80 milyon dolar kredi çekerek inşa ettiğimiz stadyumdan bugün 40 milyon dolar kazanç elde ediliyor. Diğer yaptığımız tesisler ise hem kulübün sporcularına hem de kongre üyelerine yapılan hizmetlerdir. Göreve geldiğinizde hazıra kondunuz, hiçbir masrafınız olmadı. Ben ve arkadaşlarım 3 yıl üst üste 250 milyon dolara yakın mali bütçe yaptı. O büyüklükte bütçeyi kimse yapamaz’’ ifadelerini kullandı.

612 milyon dolar borç bıraktılar ifadesini bir daha söyleyen olursa mahkemeye vereceğini ifade eden Aziz Yıldırım, ‘’Bizim bıraktığımız borç 612 milyon değil, 320 milyon dolardır. Eğer borç miktarı benim söylediğimin üzerindeyse kongreyi toplasınlar. Fenerbahçe’nin mal varlıkları borç miktarının üzerindeyse ben tüm borcu ödemeye hazırım. Bu konuda şeref sözü veriyorum. Fenerbahçe’nin borcunun sıfırlanmasını sağlayacağım. Fenerbahçe Koleji’nin yıkılması kararını almıştır. Orada eğitim gören çocuklar bizim geleceğimiz ve umudumuzdur. O binanın yıkımı yapılacaksa hemen olmalıdır. Hatta ben söz veriyorum Fenerbahçe Kolejinin yapımını da üstleneceğim. Fenerbahçe spor kulübüdür, şahısların özel mülkü değildir. Bir yandan bize hakaret edeceksiniz diğer yandan ise beraberlikten söz edeceksiniz. Bu şekilde olmaz’’ şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım: ‘’Fenerbahçe’yi Borç Batağına Düşürdüler’’

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Başkan Ali Koç döneminde borçlarının 3 kart arttığına ve 9 milyar 900 milyon dolar seviyesine yükseldiğine dikkat çeken eski başkan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

‘’Bizim başkanlığı bıraktığımız dönemde kulübümüzün borcu 3 milyar TL civarındaydı. Hayli hayli yüksek şekilde 3 milyar lira olduğunu söylüyorum. Aradan geçen 5 yıl sonra borçlar üç kart arttı. Son mali genel kurulda açıkladıklarına göre borç 7 milyon 600 milyon liraya ulaştı. Kongre üyelerinden yetki isteyerek yüzde 25-30 oranında harcama yapma onayı aldılar. 2 milyar 300 milyon lira ek harcama yapıldı. Yüzde 11-12 oranında faiz ödemeleri de olunca borç miktarı 9 milyar 900 milyon liraya çıktı. Başkanlık seçimlerine kadar kulüp borcu 11 milyar liraya çıkacaktır. Kulübümüzü borç batağına sürüklemişlerdir. Ali Koç ve yönetimi bu borcu yapmıştır. Ali Koç başkan olduğunda yapı kredi bankasından 50 milyon dolara yakın para verildiği söylendi, peki bu para nerede ve neden hesaplarda yer almıyor? Kulübe para verdiği söyleniyor. Ne kadar para verdiğini açıklaması lazım. Bu herkesi motive eder, biz de teşekkür ederiz.’’

‘’Koç Sponsorlukları Devem Edecek Mi?’’

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkansız kalmayacağına dikkat çeken Yıldırım, ‘’Fenerbahçe’nin tüm sponsorlukları Koç grubuna ait. Adeta Koçspor haline dönüştü. Bu kadar saçma bir durum olabilir mi? Gelecek seçimde başka birisinin Fenerbahçe Başkanı olması halinde bu sponsorluklar devam edecek mi yoksa gidecek mi? Ali Koç döneminde kulübümüze en çok zararı dokunan konu bu olmuştur. Ayrıca, Koç grubunun Fenerbahçe’ye verdiği sponsorluk anlaşmalarının bedelini ne kadar? Şirketlerin sponsorluk ücretleri vergilerden düşmektedir.  Koç şirketlerine sponspor desteği için teşekkür ediyoruz ama detayları açıklansın. Ayrıca, bu sponsorluk desteği veriliyor diye ceplerinden nakit para verdikleri anlamını taşımamaktadır. Ali Koç yönetimindeki bazı yöneticilerin kulüpten maaş aldığı söyleniyor. Bütün bunlarla ilgili kimse açıklama yapmıyor. Fenerbahçe’ye zarar veriliyor’’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aziz Yıldırım: ‘’Fenerbahçe’nin Borçları, Mal Varlıklarından Fazlaysa Öderim’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin