Beşiktaş, Avrupa Sahnesinde Hayal Kırıklığı Yaşadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz Beşiktaş, Belçika ekibi Club Brugge ile karşılaştı. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan maçta siyah beyazlı temsilcimiz kalesinde 5 gol gördü. En son 36 yıl önce iç sahada 5-0 skorlu mağlubiyet alan Kartal, Avrupa Konferans Ligi’nde hayal kırıklığı yaşadı. Siyah beyazlı taraftarların maç sonunda gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Beşiktaş’ta Moralleri Bozan Mağlubiyet

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, Belçika temsilcisi Club Brugge ile gruptaki 5’inci maçına çıktı. Teknik Direktörlük koltuğunu Rıza Çalımbay’a teslim eden siyah beyazlı temsilcimizin iç saha avantajını kullanarak maçtan galibiyet ile ayrılması bekleniyordu. Seçim dönemi içerisinde bulunan Kartal’da teknik direktör Rıza Çalımbay’ın gelişi ile birlikte değişim döneminin başladığına inanılıyordu. UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’ndaki maça mutlak galibiyet hedefi ile çıkan siyah beyazlı ekip kalesinde 5 gol gördü. Belçika temsilcisi Club Brugge’in hem skor hem de oyun üstünlüğünü aldığı maç, siyah beyazlı ekip için hayal kırıklığı ile sonuçlandı.

36 Yıl Öncenin Rekoru Egale Oldu

Beşiktaş’ın UEFA tarafından düzenlenen Avrupa kupalarında aldığı en farklı mağlubiyetlerden biri olan maçın ardından taraftarlar hem oyunculara hem de yönetime tepki gösterdi. Siyah beyazlı ekibin, iç sahada 5-0 skorla yenildiği son maç 36 yıl önce oynanmıştı. Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla düzenlenen organizasyonda Dinamo Kiev takımı ile mücadele eden temsilcimiz 5-0 mağlup olmuştu. Siyah beyazlı ekip, 1986-87 sezonundan bugüne kadarsa iç sahada böyle bir skorla mağlup olmamıştı. Kartal’ın yeni stadyumunda ise ilk kez 5-0’lik skorlu mağlubiyet alınmış oldu. Siyah beyazlı ekip 2021-2022 sezonundaki Giresunspor maçından 4-0 skorla ayrılmıştı. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan maçlar arasında siyah beyazlı ekibin en farklı skorla ayrıldığı maç konumunda bulunuyordu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise yine aynı sezon Sporting takımı karşısında 4-1’lik skorla mağlubiyet alınmıştı. Tüpraş Stadyumu’ndaki en farklı skorla mağlubiyet alınan takım konumuna Club Brugge yerleşti. Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın da hayal kırıklığı yüzüne yansıdı.Siyah beyazlı taraftarların maç sonunda gözyaşlarına hakim olamadığı ve oyunculara sert tepki gösterdiği görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beşiktaş, Avrupa Sahnesinde Hayal Kırıklığı Yaşadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin