Okan Buruk: ‘’Hedefimiz, Şampiyonlar Ligi’nde Son 16’ya Kalmak’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Manchester United maçıyla ilgili değerlendirmeler de bulundu. Galatasaray’ın grupta oynadığı Bayern Münih maçlarında çok daha iyi performans sergilediğine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, ‘’Bugün oynadığımız maç, grupta oynadığımız en iyi 4 ya da 5’inci maçımız olabilir. Geriden gelmemize rağmen beraberliği yakaladık. Gruptan çıkma hedefimizi korumaya devam ediyoruz’’ dedi.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne Damga Vurdu

Süper Lig’in son şampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray gruptan çıkma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda yer alan temsilcimiz 5’inci maçına çıktı. İngiliz ekibi Manchester United’ı Rams Park’ta ağırlayan Galatasaray yeşil sahadan beraberlikle ayrıldı. Kritik öneme sahip olan maçta iki kere geriye düşen temsilcimiz, maçın son düdüğüne kadar mücadele etmeyi bırakmadı. Sarı kırmızılı ekip milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu tarafından kaydedilen 3’ncü golle maçta beraberliği yakaladı. A grubunda 2’nci sıraya yerleşen temsilcimiz sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde Şampiyonlar Ligi’ni takip eden futbolseverlerin beğenisini kazanmayı başardı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maçla ilgili değerlendirmelerini medya mensupları ile paylaştı.

‘’Son Maçımızda Gruptaki Kaderimizi Belirlemiş Olacağız’’

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Manchester United maçına iyi başladıklarına dikkat çeken Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ‘’Tribünleri dolduran muhteşem taraftarımızın da desteğiyle maçı kazanmak için sahaya çıkmıştık. Rakibimiz ilk golü atana kadar oyunda üstünlük kuran taraf olduk. Üst üste attıkları 2 golünde muhteşem olduğunu düşünüyorum. Topa son vuruşların önem kazandığı bir maçtı. İlk golümüzü atarak maça ortak olmaya çalıştık. Skor olarak geride olsak da oyun kontrolünü alan taraf olduk. Gol üreteceğimize inandık. Rakibimiz 3’üncü golü bulduğunda ise mental olarak düşüş yaşadık. Lakin, 2’nci golü atarak oyuna yeniden dahil olduk. Maçın son bölümünde ise kalemizde gol görebilirdik. Kaybetme riskimiz vardı. Rus ruletini andıran bir son bölüm yaşadık. Mağlup olmadan sahadan ayrılmak önemliydi. Grupta, rakibimizin üstüne geçtik. Kopengah ile oynayacağımız maçın önemi arttı. Son maçımızdaki skorla gruptaki kaderimizi de belirlemiş olacağız’’ diye konuştu.

Okan Buruk’tan Oyuncu Tercihleriyle İlgili Açıklama Geldi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ilk 11’deki oyuncu tercihleriyle ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Kaan Ayhan’ın savunma hattının orta bölümünde oynamasının oyun kurmaya yönelik avantaj için tercih edildiğini belirten Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, ‘’Kaan Ayhan’ı savunma hattına çektiğimiz için orta sahada Ndombele’ya forma şansı tanıdık. Maçla ilgili planlarımızda Victor Nelsson’un savunma hattında yer alması, Kaan Ayhan ile Torreira’nın ön bölgede bulunması da vardı. Kaan’ın stoperde görev alması gerektiğini düşündüm. Şu an formuna yakaladı ve yüzde 100 performansla oynuyor. Nelsson içinse aynısını söylemem mümkün değil. Maç eksiği bulunuyor. Oyunu savunma hattında kurmamız gerekiyordu. Rakibimizin topu bize bıraktığı bir ilk yarı oynadık. Maç boyunca topa sahip olma oranı yüksek olan taraf biz olduk. Ndombele’nin kötü bir maç çıkardığına inanmıyorum. Skor olarak geriye düştüğünüzde oyuncularla ilgili eleştiriler artıyor. Oyundan çıkarken de ses çıktı, ama ben onu motive etmek için alkışladım. Bugün oynayan oyuncularım sergilediği performanstan memnun kaldım’’ ifadelerini kullandı.

‘’Galatasaray’ın Gruptan Çıkma Hedefi İçin Çalışıyoruz’’

UEFA Şampiyonlar Ligi A grubunda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, grupta 2’nci sıraya yükseldi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ‘’Galatasaray’ın gruptan çıkarak son 16 takım içerisinde yer alması ümidini taşıyorum. Şampiyonlar Ligi’nde bizim maçımızla birlikte aynı zamanda iki maç daha oynandı. Her maçta muhteşem bir performas ve atmosfer oluşturmayı başardık. Türk futbolcunun geldiği son noktayı tüm dünyaya gösterdik’’ diye konuştu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Bugün oyuncularım tarafından sahaya yansıtılan oyundan memnun kaldım. Savunma hattımızda görev alan Sanchez’in yokluğunu hissettik. Takımımız için kilit rol oynayan bir oyuncu olduğu görüldü. Onun sakatlık geçirdiği bir oyunda iyi performans sergilemiş olduk. Maç boyunca hakim olan taraf olarak öne çıktık. Rakibimiz, dünya futbolunda önemli bir yere sahip bulunuyor. Böyle bir rakibe üstünlük kurabileceğimizi göstermiş olmamız önem taşıyordu. İngiliz ekiplerinin oynadığı maç kalitesi ve süresi çok daha fazladır. Bizim, bu denli güçlü bir rakibe karşı üstünlük kurarak oynayabilmemiz önem taşıyordu. Rakibimizle deplasmanda oynadığımız maç, en iyi 3’üncü maçımız konumundaydı. Bugün ki maçıysa 4 ya da 5’inci sıraya yerleştirebilirim. En iyi maçlarımızı ise Bayern Münih’e karşı oynadık.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okan Buruk: ‘’Hedefimiz, Şampiyonlar Ligi’nde Son 16’ya Kalmak’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin