Cevdet Yılmaz: ‘’Gazze’de Geçici Ateşkesin Sağlanması Olumlu Bir Adımdır’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi temasta bulunmak üzere Konya’ya gitti. Konya’daki Sanayi Odası tarafından düzenlenen programa katıldı. Partisinin il teşkilatının düzenlediği toplantıya da iştirak eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazze Şeridi’ndeki geçici konumda olan ateşkesi olumlu bir adım olarak değerlendiren Yılmaz, ‘’Buna rağmen geçici ateşkes yeterli olmayacaktır’’ dedi.

”Partimizdeki Birlik ve Beraberlik Ruhu Bereket Getirdi”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konya ziyareti kapsamında hem parti teşkilatı ile görüştü hem de iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Konya ziyareti kapsamında partisinin il teşkilatının hazırladığı programa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘’Parti teşkilatı hem yerel belediyelerin hem milletvekillerinin hem de hükümetin var olmasını sağlamaktadır. Parti teşkilatının olmadığı yerde bu saydıklarımın hiçbiri mümkün olamaz. Partimizin güçlü bir konumda yerel yönetimin ve hükümetinde güçlü olmasını sağlamaktadır. Parti teşkilatının gücü ile hükümette güç kazanmaktadır. 20 yıllık iktidarımız dönemine bakıldığında hem demokraside hem de ülkemizin kalkınmasında, istikrar yakalamasında önemli bir mesafe kaydedildi. Milletimizin bize olan güveni ve sağladığı güçle bugünlere geldik. Konya’da teşkilatımız açısından en önemli ve güzel örnekler arasında yer almaktadır. İstikrar ve huzurun sağlandığı bir kenttir. Birlik ve beraberlik duygusuyla hareket edilmekte, bu sayede bereket gelmektedir. İstikrar sayesinde birikim oluşmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’Ak Parti’nin Belediyecilik Anlayışı Şov Yapmak Değil’’

Türkiye’nin yerel seçim sürecine girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘’Önümüzdeki yerel seçimde ülkemizdeki daha çok il ve ilçenin belediyesinin bizim partimizin belediyecilik anlayışı ile buluşacağı inancını taşıyorum. Hizmet etme amacı içerisinde olanlar kaynakları en iyi şekilde kullanan ve verimli elde edenlerdir. Biz, halkımızın ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu ihtiyaçları karşılayarak bizi iktidara taşıdılar ve merkez yönetimini teslim ettiler. Yerel yönetimlerdeki başarılarımız ile birlikte merkez hükümete taşınmış olduk. Partimizin belediyecilik anlayışının temelinde hizmet etmek bulunmaktadır. Milletimize hizmet etmeyi odak noktamız haline getirdik. Milletin sorunlarına yöneldik. Ne şan ne şöhret peşinde koşmadık. İhtiyaçları gören ve karşılayan belediyecilik anlayışını savunduk. Kaynaklarımızı verimli şekilde kullanmak bu anlayışın temelidir. Gerçek, samimi ve şov peşinde olan belediyecilik anlayışı değildir. Yerel seçimlerde de bu anlayışımızın karşılığını daha çok sayıdaki il ve ilçelerde göreceğiz’’ diye konuştu.

Cevdet Yılmaz: ”Gazze’de Kalıcı Çözüm Üretilmelidir”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombalı saldırıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıların hiçbir şekilde sınır tanımadığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘’İnsanlığın gözü önünde hukuk ve ahlak kuralları çiğneniyor, İsrail sınır tanımaz bir şekilde hastanelerden ambulanslara kadar bombalıyor. Çocuklar ve sivil alanlardaki insanlar yok ediyor’’ dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıklamasına şöyle devam etti:

‘’İsrail, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında gözümüzün içine bakarak sivil alanları yok etmektedir. Güçlü olduğunu ileri süren ülkeler tarafından bunlar yapılıyor. İsrail’in Gazze’de yaptıklarına kimlerin sessiz kaldığının da farkındayız. Sessizliğe gömülen ülkeleri biliyor ve görüyoruz. İsrail ile Filistin arasında geçici konumda da olsa bir ateşkes sağlandı. Bu ateşkesi süreç açısından olumlu bir adım olarak değerlendirmekteyiz. Lakin, geçici çözümler yeterli olmayacaktır. Savaşın sona ermesi için ateşkesin kalıcı bir konumda olması gerekmektedir. Biz, hem İsrail’in hem de Filistin’in içerisinde olduğu bir çözümden yana olduğumuzu beyan ettik. Gazze’deki insanlık trajedisinin sona ermesi için çözüm getirilmesini savunduk. Bu durum hem bölgemize hem de dünyanın geneline huzur getirecektir.

Cevdet Yılmaz: ‘’Cumhurbaşkanımız, İlk Günden İtibaren Çalışıyor’’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ”Cumhurbaşkanımız, savaşın ilk gününden itibaren gecesini gündüzüne katarak çalışmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan hem ateşkesin kalıcı olması, hem de huzur ve barışın sağlanması için gayret gösteriyor. Türkiye olarak bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Bu imkanlar bazen görünür bazen de görünmez şekilde seferber ediliyor. Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize olan desteğimizi elimizden geldiği şekilde veriyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cevdet Yılmaz: ‘’Gazze’de Geçici Ateşkesin Sağlanması Olumlu Bir Adımdır’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin