Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Liderler Zirvesi’ne Katılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Litvanya’ya gidiyor. Havalimanında NATO Zirvesi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, ‘’Türkiye, 50 yıldır Avrupa Birliği’nin kapısında bekletiliyor. Bizim önümüzü açsınlar’’ dedi.

10-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın Başkenti Vilnius’ta NATO Liderler Zirvesi düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı zirvede ana gündem İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine kabulü olacak. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın uluslararası ölçekte istikrar ve güvenlik açısından etkileri masaya yatırılacak. Litvanya’ya hareket etmeden önce medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’NATO’nun Ukrayna’daki Konseyi için ilk toplantı da tertiplenecek. Savaşın bir an önce adil ve kalıcı şekilde barışla sona ermesi için Ukrayna’nın NATO üyeliği etkili olacaktır. Savunma alanında ise ülkemize yönelik kısıtlamalarda bulunan müttefik ülkelerin yanlış kararların dönmesi için çağrıda bulunacağız’’ diye konuştu.

‘’İsveç’in NATO Üyeliği Süreci Devam Etmektedir’’

Türkiye’nin NATO üyeliği konusunda açık kapı politikasına destek verdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Makedonya, NATO üyeliği için isim sorunundan dolayı 16 yıl beklemek zorunda kaldı. Türkiye, bu noktada destek verdiğini her fırsatta dile getirmiştir. Madrid’de gerçekleştirilen zirvede üçlü mutabakat imzaladık. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği için yol haritası hazırlanmıştır. Finlandiya tarafından verilen sözler yerine getirildiği için resmen üyeliği başlatıldı. İsveç içinse üyelik süreci devam etmektedir. İsveç’in üyeliğinin resmiyet kazanabilmesi için üçlü mutabakatta yer alan sözlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. İsveç’in terör örgütlerine karşı mücadele etmesi ve örgütler arası ayrım yapmaması gerektiğini sürekli belirtiyoruz. Türkiye’ye verilen sözlerin yerine getirilmesi yönündeki kararlılığımız devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Türkiye’nin Önünü Açsınlar’’

Türkiye’nin NATO’ya en çok katkı veren ülkeler arasında ilk beşte bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’NATO ittifakı içerisinde ülkemiz kara, deniz ve hava sahalarında önemli kuvvet desteği sağlamaktadır. Özellikle göçün önlenmesi ve idare edilmesinde uluslararası ölçekte önemli görev üstlenmekteyiz. Liderler Zirvesi’nde diğer devlet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştireceğim. NATO üyelerinin çoğunluğu Avrupa Birliği içerisinde yer alıyor. Türkiye ise 50 yıldır kapıda bekletiliyor. Türkiye’nin önünü açsınlar. Biz de aynı şekilde İsveç’in önünün açılmasını sağlayalım. Biz, Avrupa Birliği üyeliği için 50 yıl daha bekleyemeyiz’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Liderler Zirvesi’ne Katılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin