Devlet Bahçeli: ‘’Doğu Türkistan’daki Kardeşlerimizi Unutmadık’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Uygur Türklerinin dava savunucusu Rabia Kadir’in Türkiye’yi ziyaret etmesi için gerekli adımların atılmasını istedi. MHP lideri Bahçeli, ‘’Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz ile kader birliğimiz var’’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Doğu Türkistan ve Uygur Türklerinin davasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnsan hak ve hürriyetlerinin önemine dikkat çeken MHP Genel Başkanı, ‘’İdeolojik kısıtlamalar ve kalıplara sığması düşünülemeyecek kadar önemli olan insan hak ve hürriyeti evrenseldir. Aynı şekilde hiçbir merkezi bakış açısına da hapsedilmeyecek kadar küresel ölçektedir’’ diye konuştu.

‘’Dünyadaki Türklerle Gönül Bağımız Tartışılmazdır’’

MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘’İnsan hak ve hürriyeti siyasi hesaplara ve stratejik planlara alet edilemez. Hem ilkesel hem de özsel olarak niteliklere sahiptir. Yaratılmış tüm varlıklar içerisinde insan en şerefli varlıktır. Eziyet ve zulüm, kötü muamele ile karşılaşılması insan onurunu yarayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak dünya üzerindeki tüm Türkler ile soydaşız. Akraba olduğumuz Türklerle hem tarihi hem de kültürel bağlarımız var. Gönül bağımız ise tartışmaya açık değil. Esir Türkler olarak tanımlanan dava süresince gösterdiğimiz samimi ve dirayetli duruşun vicdanlardaki yeri mahfuzdur’’ ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli: ‘’Rabia Kadir Türkiye’ye Gelebilsin’’

MHP’nin Doğu Türkistan’daki kardeşlerini hiçbir zaman unutmadığına ve kader birliği içerisinde olduklarına dikkat çeken Genel Başkan Devlet Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Doğu Türkistan’daki Türk kardeşlerimiz hem inanç hem de insan haklarının ihlali olan baskılara maruz kalmaktadır. Dayatmalarla karşılaşmışlardır. Bizler, onları unutmadığımız gibi unutulmuşluk haline de terk edemeyiz. Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz ile aramızdaki mesafelere rağmen kalp, kan ve kader birliğimiz var. Müslüman Türklerinin mazlum ve mağdur gök bayrağı olan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizle kader birliğimiz bulunmaktadır. TBMM’deki konuşmamda bu sorunla ilgili açıklamalarda bulundum. Uygur Türklerinin savunucusu Rabia Kadir şahsıma bir mektup yolladı. ABD hayatını sürdüren ve 80 yaşında olan Rabia Kadir’in Türkiye’ye girmesi çeşitli sebeplerden dolayı engellenmektedir. Bu engellerin ortadan kaldırılmasını temenni ediyorum. Rabia Kadir’in hem ülke hem de millet özlemini gidermesi için misafir olarak ağırlamaya hazırım.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devlet Bahçeli: ‘’Doğu Türkistan’daki Kardeşlerimizi Unutmadık’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin