İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’a Ziyarette Bulundu

çişleri Bakanı Ali Yerlikaya
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’a ziyarette bulundu. Havalimanında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Osman Bilgin ve AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar tarafından karşılanan Bakan Yerlikaya, helikopterle Çakırsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na giderek askerlerle selamlaştı.

Bakan Yerlikaya burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale gelinceye kadar devam edeceğini vurgulayarak, Şırnak’ın kutsal vatan topraklarından biri olduğunu ve askerlerin bu bölgede önemli bir görev yaptıklarını ifade etti. Binlerce rakımlı tepelerde, geçitlerde, vadilerde ve hudut boylarında askerlerin izlerinin olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Ali Yerlikaya: “Üstünüzde Aziz Milletimizin Duası Var”

Bakan Yerlikaya, konuşmasında askerlere seslenerek, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Ali Yerlikaya, “Bir an dahi aklınızdan çıkarmayın. Üstünüzde aziz milletimizin duası var. Sizin birinizin burnu kanasa, milletimizin yüreği kanar. Sizin birinizin ayağına taş değse, milletimizin gönlüne dağ kadar ağır gelir” dedi.

Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede son 10 yılda kaydedilen ilerlemeyi vurgulayarak, terörün bitme noktasına geldiğini ifade etti. SİHA’ların semalarda süzülmesiyle birlikte kahraman askerlerin de teröristleri etkisiz hale getirdiğini belirtti. Aynı zamanda, terörle mücadelede şehitlik mertebesine ulaşan kahramanların olduğunu ve onların hatıralarının asla unutulmayacağını söyledi.

Bakan Ali Yerlikaya, geçen ay şehit olan askerlerin isimlerini anarak onlara rahmet diledi ve isimlerinin tarihe geçtiğini ifade etti. Yerlikaya, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi, ‘Dünyanın hiçbir ordusunda, yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.’ Rabbim, vatan uğruna canını feda eyleyen tüm şehitlerimizin makamını ali eylesin. Peygamber efendimize komşu olanlardan eylesin. Gazilerimize sağlık ve afiyetler versin” dedi.

Konuşmasında Babalar Günü’ne de değinen Bakan Ali Yerlikaya, “Biliyorum, evlatlarınız burnunuzda tütüyor, hasret çekiyorsunuz. Babalar Günü’nüz kutlu olsun. Ben de sizler gibi evlatlar yetiştirdiği için annelerinizi ve babalarınızı tebrik ediyorum. Allah her birinden razı olsun. Sizleri tek tek gözlerinizden öpüyor, Allah’a emanet ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’a Ziyarette Bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin