İlhan Ersözlü: “Türk Halı Sektörünün Dünyada 1 Numaralı Fuar Olma Hedefiyle Yola Çıkıyoruz”

Halı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, halı üretimindeki merkezi konumuyla birlikte halı ticaretinin de merkezi olmaya hazırlanıyor. Bu yıl düzenlenecek olan CFE 2023 – Carpet & Flooring Expo Fuarı, Tüyap Fuarcılık Grubu, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından iş birliğiyle organize edilecek. Fuarın, Türkiye’nin halı ve zemin kaplama sektöründeki ticari hedeflerine önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Bugün İstanbul’da bir otelde düzenlenen basın toplantısına, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda, Carpet & Flooring Expo’nun gelecek hedefleri hakkında bilgiler verildi.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türk halı sektörünün dünya çapında önemli bir fuar olma hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. 5-8 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan CFE 2023 Fuarı’nın Türk halı sektörü için büyük bir adım olduğunu vurgulayan Ersözlü, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB), Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAHİB) ve Tüyap iş birliğiyle düzenlenecek olan fuara yoğun bir katılım ve talep olduğunu aktardı. İran, Afganistan, Pakistan, Özbekistan, Hindistan gibi ülkelerden büyük bir talep olduğunu ve bu talepleri belirli bir sınırlama ile karşılayacaklarını ifade etti.

İlhan Ersözlü: “Türkiye Halısı Dünyada Çok Popüler “

İlhan Ersözlü, Türkiye halısının dünya çapında popüler olduğunu ve fuarın Türk halı sektörünün dünya çapındaki konumunu daha da güçlendireceğini, ihracat payını ve ihracatçı sayısını artıracağını söyledi. Fuarın 5 yıl içinde kendi alanında dünyanın bir numaralı fuarı olmayı hedeflediğini belirten İlhan Ersözlü, Gaziantep, İstanbul, Uşak, Manisa, İzmir gibi Türkiye’nin önemli halı üreticilerinin fuara katılım gösterdiğini ve binlerce ziyaretçinin İstanbul’a gelmesini sağlayarak turizme önemli bir katkı yapacağını dile getirdi.

İlhan Ersözlü ayrıca, fuara toplamda 500’ün üzerinde firma ve 20 binden fazla profesyonel iş insanının katılmasını beklediklerini, fuarın Türkiye’nin halı ihracatını yüzde 20-25 oranında artırma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Türkiye’nin dünya makine halı üretiminin yüzde 72’sini gerçekleştirdiğini ifade ederek, sektörel katkılarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Halı üretimi ve ihracatının yanı sıra fuarcılık turizminin gelişmesi için çalışarak Türkiye’nin dünya halı üretiminin merkezi olan bir sektörel fuarcılık merkezi olmasını amaçladıklarını söyledi. Türk halıcılığının dünya halı sektöründe üretim ve tasarımlarıyla gündemi belirlediğini ve fuarcılıkta da etkili olacağını vurgulayan Kaplan, ülkede ilk kez düzenlenecek olan bu fuarın dünyanın en önemli halı ve zemin kaplamaları fuarı olma hedefine hizmet edeceğini ve halı ihracatının artmasına, ülkeye önemli miktarda döviz girdisi sağlayacağını belirtti.

“Ülkenin En Değerli Kültürü Şu Anda Dünya Lideri Olmamızı Sağladı”

İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler ise Türkiye’nin dünyanın en önemli halı merkezi olduğunu ve Türkiye denildiğinde akla ilk gelen ürünlerden birinin halı olduğunu söyledi. Türk halılarının dünyanın en büyük müzelerinin en nadide köşelerini süslediğini ifade eden Diler, Türkiye’deki el halısı algısının önemli olduğunu ve bu algının Türkiye’yi dünya lideri yaptığını belirtti.

Fuarda, el yapımı halı ve kilimler, makine yapımı halı, kilim ve paspaslar, seccade çeşitleri, tekstil zemin kaplamaları, duvardan duvara, esnek zemin kaplamaları, laminant, ahşap ve parke, doğal taş, mermer ve seramik karolar, suni çim ve spor zeminleri, lifler, iplikler ve tekstiller, tekstil makine ve aksesuarları, döşeme ekipmanları, temizlik ve uygulama teknolojileri gibi ürünler sergilenecek.

Özellikle Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Kuzey Afrika ve İskandinavya bölgelerinden yüksek sayıda ziyaretçi bekleniyor. Fuarın ziyaretçi ülkeleri arasında ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Mısır, Libya, İngiltere, Bulgaristan, Kanada, Kazakistan, İsrail, Japonya, Fransa, Avustralya, Hollanda, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Brezilya, Şili, Arjantin, Venezuela, Nijerya ve Kenya gibi ülkeler de bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlhan Ersözlü: “Türk Halı Sektörünün Dünyada 1 Numaralı Fuar Olma Hedefiyle Yola Çıkıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin