PFDK Kararları Açıklandı: İsmail Kartal’a Ceza Verilmedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Süper Lig’in 10’uncu haftasıyla ilgili yapılan sevkler karara bağlandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın PFDK’ya sevk edilmesi tepki çekmişti. PFDK son açıklamasında tecrübeli hocaya ceza verilmediğini açıkladı.

Trendyol Süper Lig’de bir yandan şampiyonluk mücadelesi devam ederken diğer yandan ise tartışmalar alevlenmeye başladı. Süper Lig’de 10’uncu hafta maçları geride kalırken; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sevkleri tartışma yaratmıştı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal‘ın, Pendikspor maçı sonrasında söylediği sözler nedeniyle PFDK’ya gönderildiği açıklandı. İsmail Kartal’ın ceza alıp almayacağı ise tartışma maddeleri arasında ilk sıraya yerleşmişti. PFDK sevkleri değerlendirdiği karar açıklamasını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre tecrübeli teknik adam İsmail Kartal ceza almadığı görüldü.

Beşiktaş’a Para Cezası Kesildi

Süper Lig’in 10’uncu haftasında Gaziantep ile sahasında karşılaşan siyah beyazlı ekibe para cezası verilmesine kadar verildi. Siyah beyazlı taraftarların neden olduğu saha olayları yüzünden para cezası verildiği açıklandı. 112 bin TL miktarında ceza kesildiği belirtildi. Maç sonunda ise siyah beyazlı ekibin sosyal medya hesabı ve resmi internet sitesinden yaptığı paylaşımlar içinse PFDK’ya sevk edildiği açıklanmıştı. Sportmenliğe aykırı bir durumun olmadığı belirlendiği için ceza verilmedi. Beşiktaş’ın yöneticisi Emre Kocadağ’ın da maç sonu açıklamaları nedeniyle ceza almadığı duyuruldu.

Galatasaray’a Deplasman Tribünü Cezası

Süper Lig’in 10’uncu haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına giden ve sahadan 1-0’lık skorla galip ayrılan Galatasaray’a da para cezası uygulandığı açıklandı. Sarı kırmızılı ekibin taraftarları maçta deplasman tribünün de yer almıştı. Saha olaylarına sarı kırmızılı taraftarlarında neden olduğunu belirten karara göre Galatasaray’a ceza verildi. 112 bin TL ödemesi kararı alındı. Aynı maçtaki ev sahibi tribünüyle ilgili olarak ise kötü ve çirkin tezahürat maddesi uygulamaya konuldu. Tribünün kapalı bölümündeki taraftarların pasolig kartlarına blok koyulacağı açıklandı. Kulübün maç sonu açıklamalarına ceza verilmemesi ise dikkat çekti.

Kaleci Ceza Aldı

Fenerbahçe’nin deplasmanda karşılaştığı Siltaş Yapı Pendikspor’a ise ceza yağdı. Kötü ve çirkin sözlerden oluşan tezahüratlardan dolayı tribünün e bloğunun kapatılacağı açıklandı. O bölümdeki taraftarların bir maç cezalı konuma düştüğü ve pasolig kartlarına bloke koyulacağı duyuruldu. Pendikspor maçındaki saha olayları nedeniyle de kulübe para cezası verildi. 112 bin TL miktarında ceza verildiği açıklandı. Kaleci Erdem Canpolat’ta PFDK cezalarından nasibini aldı. Sportmenliğe aykırı şekilde davrandığı ibaresi eklenen karara göre 39 bin TL miktarında ödeme yapılması kararı alındı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PFDK Kararları Açıklandı: İsmail Kartal’a Ceza Verilmedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin