Kaan Ayhan: ‘’EURO 2024’e İlk Kez Lider Olarak Katılmak İstiyoruz’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli takımın önemli oyuncularından Kaan Ayhan, ‘’2024 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandık, ama Galler maçını da kazanmak istiyoruz. İlk kez gruptan lider olarak çıkma imkanımız var’’ dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Almanya ve Galler ile oynayacağı maçların hazırlıklar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılım bileti alan milli futbolcular, ilk olarak Almanya Milli Takımı ile özel bir maç oynayacak. 18 Kasım’daki maçın adresi Berlin olarak belirlendi. Milli Takım’ın ikinci maçı ise 21 Kasım’da olacak. EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda yer alan ay yıldızlılar Galler ile mücadele edecek. Cardiff’te oynanacak olan maç milli takımımızın gruplardaki son maçı olacak. Teknik direktör Vincenzo Montella liderliğinde maç hazırlıklarını sürdüren milli takımda, başarılı futbolcu Kaan Ayhan medya mensupları ile buluştu. Taraftarlara seslenen yıldız futbolcu, ‘’Onların desteği ile grup lideri olmak istiyoruz’’ dedi.

‘’Lider Olarak Çıkmak İstiyoruz’’

Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan toplantıda Kaan Ayhan, ‘’2024 Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı kazandığımız için mutluluk duyuyoruz. Katılma hakkını kazanmak bizi rahatlattı. Lakin, Galler ile oynayacağımız karşılaşmada da hedefimiz var. Tarihimizde ilk kez gruptan lider çıkabiliriz. Bu durumun EURO 2024’te daha avantajlı olmamızı sağlayacak. Teknik direktörümüz yeni geldi. Bu yüzden hem bizim performansımız hem de hocamız adına maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Hazırlık döneminde neler yaptığımız, çalıştığımız noktaları sahaya yansıtmayı hedefliyoruz. Galibiyet bu açıdan önem taşıyor’’ diye konuştu.

‘’Almanya ile Oynayacağımız Maç Kritik Olacak’’

18 Kasım’da Almanya Milli Takımı ile oynayacakları maçın önemine değinen Kaan Ayhan, ‘’Hem benim için hem de takım arkadaşlarım için bu maçlar özel bir konumda bulunuyor. Teknik direktörümüz Vincenzo Montella’nın maçla ilgili planlarını bilmiyorum. Henüz bu noktada görüşmedik. Almanya’da takımımıza yeni oyuncular da katılacaktır. Belki daha az süre olan oyuncular sahaya çıkabilir. Bizim için önemli bir müsabaka olması ile birlikte kendimizi test etme imkanı da bulacağız. Gruptaki son maçımız öncesinde iyi olacak. Oynayacağımız maçlardan galibiyetle ayrılmak istiyoruz’’ dedi.

Kaan Ayhan: ‘’Fiziksel Performansım İyi Durumda’’

Gazeteciler tarafından yöneltilen ‘’Fiziksel durumunu nasıl buluyorsun?’’ sorusuna yanıt veren milli futbolcu Kaan Ayhan, ‘’Yoğun bir maç fikstürü döneminde olduğumuz için sık sık sahaya çıkıyoruz. Öyle ki kendi aramızda da bu yönde şakalar yapmaya başladık. Ara vermeden sahaya çıkıyoruz. Sahaya çıkmadığımız zamanlardaysa uçakta oluyoruz. Bu durumu normal karşılıyorum. Bizim çocukluğumuzdan beri amacımız buydu. Bu seviyede oynayabilmek için çalıştık. Fiziksel performansımın iyi olduğunu düşünüyorum. Fit durumdayım ve sahaya yüzde 100’ümü vermek için çıkabilirim. Hocamızın tercihine göre şekillenecek. Lakin, yoğun maç temposundan dolayı yorgunluk hissetmiyorum’’ şeklinde konuştu.

‘’Deplasmanda Oynadığımızı Hissetmedik’’

Galatasaray ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele eden Kaan Ayhan, ‘’Geçtiğimiz günlerde Almanya’da oynadığımız maçta deplasmanda gibi hissetmedik. Taraftar desteğini arkamıza aldık. Aynı durumu milli takım düzeyinde de yaşayacağımıza inanıyorum. Özellikle oynadığımız son maçlarda daha farklı bir atmosfer oluştu. Milli Takıma yönelik umut var. Türk taraftarın bu umutla bizi destekleyeceklerine inanıyorum. 2008 yılında olduğu gibi bir hava yakalamamız gerekiyor. Rakibimiz çok kaliteli oyunculara sahip bulunuyor. O yüzden özel bir maç olarak değerlendiriyorum. Benim açımdansa doğduğum ülkede oynayacağım maçta başarılı olmak önemli olacaktır’’ diye konuştu.

‘’Hocamızla Birlikte Yeni bir Atmosfer Yakaladık’’

Teknik direktör Vincenzo Montella’nın takımın başına geçişiyle ilgili açıklamalarda bulunan milli futbolcu Kaan Ayhan, ‘’Hem hocamız hem de oyuncular birbirini tanıma süreci içerisinde bulunuyoruz. Birbirimize alışmamız gerekiyor’’ dedi. Milli futbolcu açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Yeni hocamızla birlikte güzel bir atmosfer yakalamayı başardık. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Milli Takımımızın başarılı olması için çalışıyoruz. Hocamızın gelişi henüz çok yeni olmasına rağmen bize çok yardım etti. Gerek maç değerlendirmeleri gerek video incelemeleriyle takıma dokundu. Maç taktiği çalışmalarımız da iyi gidiyor. Bu çalışmaların hepsi sahaya da yansıdığı için mutluyuz. Farklı mevkilerde oynayabilen bir oyuncuyum. Hocalarım nerede görev verirse en iyi şekilde oynamaya çalışıyorum. Orta sahada görev almaktan dolayı hoşnutluk duyuyorum. Sağ bekte iyi oynayan arkadaşlarım var. İhtiyaç duyulan noktada oynamaya hazırım.’’

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaan Ayhan: ‘’EURO 2024’e İlk Kez Lider Olarak Katılmak İstiyoruz’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin