TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, KKTC Ve Azerbaycan’ı Ziyaret Edecek

Numan Kurtulmuş
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, göreve başladıktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan’a gerçekleştirecek.

TBMM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, 11 Temmuz’da KKTC’nin başkenti Lefkoşa’yı ziyaret edecek. Bu ziyaret kapsamında, Kıbrıs Türklerinin lideri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret edecekler. Ayrıca, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilecek ve KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecekler. Kurtulmuş, ayrıca KKTC Boğaz Şehitliği ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ni ziyaret edecek.

Numan Kurtulmuş 12 Temmuz’da Azerbaycan’a Gidecek

Numan Kurtulmuş ve heyeti daha sonra 12 Temmuz’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geçecek. Burada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecekler. Kurtulmuş, Fahri Hiyabanı Mezarlığı’nda Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anıt mezarına çelenk bırakacak ve Türk Şehitliği’ni ziyaret edecek. Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Kurtulmuş ayrıca, Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ile bir görüşme gerçekleştirecek ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi Genel Sekreterliği’ni ziyaret edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, KKTC Ve Azerbaycan’ı Ziyaret Edecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin