Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer: “Kamu Malına Zarardan Dolayı Dava Açacağız”

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Tuncer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden devralınan Yeşil Vadi Spor Kompleksi’nin hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

5 Temmuz tarihinde spor kompleksinde açıklama yapan Tuncer, “Şu anda bulunduğumuz spor tesisi, Rahmetli Kadir Topbaş döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmiş olan Yeşil Vadi Spor Kompleksi olarak bilinen bir yüzme havuzudur. 2019 yılında iktidar değişikliği olduğunda, şu anki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu‘nun 2020 yılında buradaki 4 bağımsız dükkanı ve içinde bulunduğumuz havuzu ihaleyle satma girişiminde bulunduğunu söyleyebilirim. Ekrem Bey, yukarıda bahsettiğim 4 dükkanı Kiptaş aracılığıyla satmıştır” şeklinde konuştu.

Tuncer ayrıca, “İçinde bulunduğumuz havuzu da satmak istedi ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olduğunu öğrenince vazgeçti. Diğer satılan 4 dükkan da Kiptaş’a aitti. Havuzu satamayınca, ihaleyle başka birine vermek istedi, ancak bunu başaramadı. Biz, AK Parti üyesi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olarak durumu tespit ettik. Ümraniye Belediye Meclisi üyeleri olarak bu konuya müdahil olduk ve engelledik. Satışını ve dolayısıyla üçüncü bir kişiye kiralanmasını engellemiş olduk” şeklinde konuştu.

Tuncer: “Ümraniye’deki Özel Ve Engelli Çocuklarımız Yine Buradan Hizmet Alacaklar”

Tuncer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ekrem Bey, Ümraniyeli Büyükşehir belediye meclis üyelerinin buraya müdahil olduğunu fark ettikten sonra burayı özel ihtiyaçları olan çocuklara hizmet veren bir spor kompleksi haline getirdi. Ancak 2023 yılında, gördüğünüz tüm ekipmanları alarak başka bir yere taşıdı. Amacı, burayı üçüncü bir kişiye kiralamaktır. Biz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti meclis üyeleri olarak, 4 adet taşınmazın Ümraniye Belediyesi’ne devredilmesini talep ettik” dedi.

Tuncer “Son günlerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekili Tarık Bey ve yanında İYİ Parti’nin grup başkan vekili gibi bir partilinin buraya gelerek yanlış ve asılsız ifadelerde bulunduğunu gördük. Bugünkü açıklamamızın amacı, hem Ümraniye halkını bilgilendirmek hem de Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin buradaki yanlış bilgilerini düzeltmektir. Dolayısıyla Ümraniye’deki özel ve engelli çocuklarımız yine buradan hizmet alacaklar. Tarık Bey’in belirttiği gibi sadece belirli bir kesime hitap eden bir yer değil. Burası herkese açık bir yerdir. 750 bin nüfuslu Ümraniye halkının tamamı buradan faydalanacaktır” şeklinde konuştu.

“Kamu Malına Verilen Zarardan Dolayı Dava Açacağız”

Tuncer, “Tarık Bey açıklamasında, ‘geldik fakat Ümraniye ile ilgili herhangi bir yetkiliyi burada göremedik’ gibi bir ifade kullanmış. İstanbul Büyükşehir encümen kararı bulunmaktadır. Dolayısıyla bugün itibarıyla Muhammet Safi Türk Kültür Merkezi ve Yeşil Vadi’nin içinde bulunan yüzme havuzu, encümen kararıyla Ümraniye Belediyesi’ne aittir. Ne yazık ki, burada değerli meclis üyelerimiz ve spor müdürlüğünden arkadaşlarımızla yaptığımız gezi sırasında, buranın harap edildiğini gördük. Duvarlar yıkılmış, mutfak eşyaları sökülmüş, engelli vatandaşlarımızın havuza inebilmesi için yapılan asansör ve prizler sökülmüş. Daha da ilginci, tuvalet klozetleri sökülmüş. Buradan Ekrem Bey’e sesleniyorum. Eğer sana tuvalet klozet kapağı lazımsa, Ümraniye Belediyesi olarak sana bunu gönderebiliriz. Bunları söküp götürmene gerek yok. Ancak burayı teslim alırken kamu malına verilen zarardan dolayı ilgililere karşı dava açacağız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer: “Kamu Malına Zarardan Dolayı Dava Açacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin